Hae
Metallisydän

Helpotusta helteeseen? – Viisi oikeasti toimivaa vinkkiä!

Helle sen kun jatkuu ja lämpömittarin lukemat heiluvat jatkuvasti siellä kolmenkymmenen paikkeilla, niin ulkona kuin sisälläkin. Ilmatointilaitteiden myyjät elävät elämänsä kesää ja ihan tavalliset tuulettimet on loppuneet kaupoista jo aikoja sitten. Helpotusta helteeseen haetaan keinolla millä tahansa…

helpotusta helteeseen

Helpotusta helteeseen – Viisi oikeasti toimivaa vinkkiä

Google laulaa punaisena ihmisten etsiessä viilennyskeinoja, tosin useimmiten ihan turhaan. Vaikka miten hakisi, aina saa samat ohjeet, kuten ”laita lakanat pakastimeen” tai ”pese kasvosi kylmällä vedellä” tai ”muuta pihalle telttaan, siellä on viileämpi” No kun ei ole. Paskaa ne on muutkin höpöhöpövnkit, eikä auta kuin hetkellisesti. Nyt on aika lyödä pöytään ihan oikeasti toimivat vinkit, joiden avulla asunto tai olo viilenee ihan oikeasti pysyvästi, eikä ainoastaan hetkellisesti. Varjopuolensakin näillä vinkeillä toki on, mutta rehellisesti sanottuna, mitä et olisi valmis tekemään saadaksesi olosi edes hetkellisesti viileäksi?

1. Kaappipakastin

Miksi tyytyä pakastamaan lakanat ennen nukkumaan menoa? Sillä saa korkeintaan flunssan ja  hetkellisesti viileämmän olon. Parin päivän päästä sitten pyörii jälleen hikisenä sängyssä, mutta nenä tukossa.

Unohda lakanoiden pakastaminen, väännä pakastin täydelle teholle ja jätä sen ovi auki. Asunnon koosta riippuen hanki useampia pakastimia. Jääkaappikin toimii tiettyyn lämpötilaan asti, mutta pakastin on tunnetusti tehokkaampi viilentäjä.

2. Viileä suihku

Jos koko asunnon viilentäminen pakastimilla tuntuu liian radikaalilta tai pelkäät ydinvoimaloiden poksahtelevan sähkönkulutuspiikin vuoksi, voit aina turvautua kylmään veteen. Sillä ei koko asuntoa viilennetä, mutta kylpyhuone viilenee kyllä. Kanna siis kylpyhuoneeseen patja, telkkari, tietokone ja mitä nyt ikinä koet kesähelteellä tarvitsevasikaan, avaa suihku täysille vuotamaan kylmää vettä ja tee olosi mukavaksi, kylpyhuone viilenee muutamassa tunnissa.

3. Muuta sukulaisten luo

Jos omasta kodista puuttuu tehokas ilmastointi tai et raaski pitää ilmalämpöpumppua koko ajan täysillä, tee yllätysvierailu sen kaukaisen sukulaisen luo jota et ole tavannut vuosikausiin – mutta jolla tiedät olevan hyvä ilmastointi. Koska ette ole tavanneet aikoihin, vierähtää kuulumisia vaihtaessa helposti viikko jos toinenkin.

Ja jos sukulaisia ei ole, voi ihan vaan kierrellä naapurustossa ja tunkea kylään sellaiseen taloon, jonka seinästä tunnistaa testivoittaja-ilmalämpöpumpun… Kyllä sitä tuntemattomankin kanssa saa juttua aikaan – jos ei muusta, niin säästä.

4. Lähde lomamatkalle

Kesäloma on lomamatkojen kulta-aikaa. Tällä kertaa ei ehkä niinkään kaipaa aurinkoista rantalomakohdetta sen lämmön vuoksi, mutta se ei ehkä silti ole huono vaihtoehto, sillä rantalomakohteiden hotellihuoneissa on usein todella hyvä ilmastointi. Yhtä hyvä vaihtoehto on oikeastaan ihan mikä tahansa kohde, minne nyt vaan sattuu löytymään edullinen äkkilähtö. Eikä se oman kaupungin Omena Hotellikaan huono vaihtoehto ole, kuka nyt ei olisi valmis maksamaan muutamaa kymppiä kunnon yöunista ilmastoidussa hotellihuoneessa.

5. Lakkaa valittamasta ja nauti

Nyt oikeasti turpa kiinni, bikinit päälle (miehillä riittää pelkkä alaosa, tai no, miksei naisillakin…) ja rannalle nauttimaan täysin poikkeuksellisesta Suomen kesästä! Ei tätä hellettä kauaa kestä, kohta saadaan taas sydämemme kyllyydestä tarpoa loskassa!

Lukaise aiempi hieman vakavamielisempi postaus Treenaaminen helteellä – Mitä pitää ottaa huomioon?

Metallisydän Facebookissa

Metallisydän Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.