Hae
Metallisydän

Kolmen vuoden kasvu ja kehitys

Kolme vuotta on siinä määrin pitkä aika, että määrätietoisella työllä ja periksiantamattomalla asenteella voi saada paljonkin aikaiseksi. Se pitää paikkansa ainakin jos katsotaan miten paljon oma kotisalini, jota kutsun Metallisydän Gymiksi, on tuona aikana kehittynyt. Aika tarkalleen kolme vuotta sitten julkaisin blogissa postauksen otsikolla Metallisydän-Gym muuttaa, kasvaa ja kehittyy. Nyt on aika kurkata mitä vuosien varrella on tapahtunut…

kolme

Kolme vuotta sitten…

Kolme vuotta sitten muutimme meidän nykyiseen kotiin, mikä oli monin tavoin mahtava juttu. Yksi niistä isoista jutuista oli kunnon autotalli, jonka perälle kannoin ystäväni avustuksella silloisen Metallisydän Gymin varustuksen, eli kyykkyhäkin, säädettävän penkin ja levytankosarjan. Olin ylpeä upeasta kotisalistani, mutta suunnitelmana oli kehittää siitä vähän kerrallaan hieman varustellumpi ja viihtyisämpi…

Nykytilanne

Tämän kuluneen kolmen vuoden aikana olen kehittänyt Metallisydän Gymiä haluamaani suuntaan vähän kerrallaan, hitaasti mutta määrätietoisesti.

Samalla kun olen vähän kerrallaan hankkinut lisää varustusta, olen myös rakentanut salin puitteita. Ensimmäiseksi tein autotalliin väliseinän erottamaan kuntosalipuolen muusta autotallista, joka toimii lähinnä varastona. Seuraavaksi tein kuntosalin puolelle välikaton ja lisäsin eristystä ja patterin seinään, jotta sain kuntosalista oikeasti lämpimän myös talviseen aikaan. Osan seinistä myös maalasin räikeän punaisiksi.

Lattiaan hankin ensin kunnollista kuntosaleilta tuttua kumimattoa, mutta myöhemmin päädyin tyhjentämään kuntosalin ja päälystin lattian 4 cm paksulla filmivanerilla ja kahdella saman paksuisella kumisella painonnostoalustalla, joiden päälle vasta levitin tuon kumimaton. Nykyisin painoja voikin pudotella lähes miten haluaa, jos haluaa.

Tällä hetkellä Metallisydän Gymin koko noin 12 neliön pinta-ala on hyödynnetty tarkalleen ja kotikuntosali on varusteltu niin hyvin kuin noihin neliöihin on mahdollista. Löytyy avoräkillistä Barbarian Linen Smith-laitetta ja ylä/alataljaa, valtava määrä erilalaisia tankoja ja vielä enemmän käsipainoja, taljakahvoja ja vaikka mitä muuta…

Tulevaisuus

Nyt ollaankin jonkin aikaa oltu sellaisessa tilanteessa, että on tehtävä päätös joko Metallisydän Gymin kehittämisen lopettamisesta – tai vaihtoehtoisesti sen laajentamisesta.

Näistä kahdesta vaihtoehdosta olen pitkällisen harkinnan jälkeen päätynyt jälkimmäiseen. Se tarkoittaa lähitulevaisuudessa väliseinän siirtämistä (varastotilan pienenemistä), uusien kattorakenteiden rakentamista (autotallin nosto-ovi pitää mahtua nousemaan välikaton yläpuolelle) ja monenlaista muuta rakentelua. Laajennuksen jälkeen pääsen kuitenkin jälleen varustamaan Metallisydän Gymiä eteenpäin, alkaen kauan haaveilemastani Barbarianin jalkaprässistä

Yksi kommentti

  1. Sanna kirjoitti:

    Saiskos Sarin projektista ruokapäiväkirjaa? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.