Hae
Metallisydän

Voiko hiekkasäkillä treenata tehokkaasti?

Tämä kevät on ollut monella melkoista treenien soveltamista. Toisaalta on aina haastavaa kun tällainen kaavoihinsa kangistunut jääräpää ei ole voinut pitää rutiineistaan kiinni, mutta toisaalta on ollut todella mielenkiintoista ja virkistävää kehittää erilaisia treenijuttuja erilaisilla välineillä. On tullut treenattua kotisalilla, käytettyä kahvakuulia, slamball:eja ja voimistelurenkaita. Nyt on vuorossa hiekkasäkki. Mutta miten on, voiko 10 kiloa painavalla hiekkasäkillä treenata tehokkasti?

hiekkasäkillä

Treenaaminen hiekkasäkillä

Me käydään yleensä kesäisin mökillä useampia kertoja ja aika usein meillä on jonkinlaista treenivälinettä mukana. Tällä kertaa mukana oli 10 kilon painoinen hiekkasäkki. Hiekkasäkillä treenaamiseen löytyy netistä varmasti jos jonkinmoista ohjetta, mutta itse en lähtenyt keksimään pyörää uudelleen, vaan tein tiiviin kiertoharjoittelun ihan kuntosalitreenistä tutuilla liikkeillä. Kuusi liikettä, minuutti kerrallaan jokaista liikettä, jonka jälkeen 10 sekunnin huili seuraavaan liikkeeseen siirryttäessä.

Etuheilautus

No okei, aika harvoin kuntosalilla tulee tehtyä etuheilautusta, se on enemmänkin tuttu liike tuolta kahvakuulatreenaamisen puolelta. Sillä päätin kuitenkin aloittaa, sillä se on aika tehokas lämmittelyliike ihan koko keholle. Sieltä vaan jalkojen välistä vauhtia ja heilautetaan säkki eteen silmien korkeudelle. Minuutissa ehti muuten heilauttaa aika monta kertaa vaikka rauhallista tahtia pyrinkin tekemään…

Etukyykky

Toisena liikkeenä etukyykky, joka on jo ihan tuttu liike salitreeneistä. Säkki käsien varaan rinnalle ja jalakterät kohtalaisen lähekkäin. Sitten vaan rauhallista tahtia kyykkäämään. Vaikka painoa ei ole 10 kiloa enempää, alkaa sekin tuntua…

Punnerrus

Seuraavaksi kaikille tuttu punnertaminen, tällä kertaa hiekkasäkki selän päällä. Armeijan lihaskuntotestissä pumpattiin minuutissa valtavalla vauhdilla hurja määrä toistoja, nyt alkoi hiki valua silmiin jo puolivälissä, vaikka tahti olikin hillitty. Ei kai sitä ole vanhaksi tulossa…

Kulmasoutu

Seuraavan minuutin ajan tein kulmasoutua. 10 kiloa ei ole paljon, mutta sekin alkaa kyllä painaa ennemmin tai myöhemmin…

Pystypunnerrus

Pystypunnerruksessa alkoi ainakin minulla joko kunto loppua tai muuten olkapäät hapottaa. Silti vaan sitkeästi säkki rinnalta suorille käsille, kerta toisensa jälkeen kunnes minuutti oli täynnä.

Askelkyykky

Viimeisenä liikkeenä kaikkien rakastama askelkyykky, tällä kertaa hiekkasäkki lisäpainona. Pieni lisätwisti liikkeeseen tulee kiertoliikkeestä kun aina alas astuessa vie säkin takajalan puolelle. Loppurutistus, tämän jälkeen pääsee uimaan!

Valmis!

Kuusi liikettä, minuutti kutakin ja 10 sekunnin siirtymät. Aikalailla 7 minuutin mittainen setti. Sitten vaan pienen lepohetken jälkeen uudelleen, tai suoraan uimaan. Itse valitsin jälkimmäisen…

Täältä vinkit toiseen, hieman erilaiseen kesäiseen ulkotreeniin!

Metallisydän Facebookissa

Metallisydän Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *