Hae
Metallisydän

Ikuinen kesä – unelma vai painajainen?

Me puhuttiin viikonloppuna Sarin kanssa kesästä. Kun astuttiin lauantaina ulos ruokakaupasta ja lämmin tuulahdus iski kasvoilleni, totesin että mielestäni kesä saisi olla pysyvä tila, en kaipaa vielä lainkaan syksyä tai talvea, tuskin tulen kaipaamaankaan. Sari taas kertoi jossakin määrin jo odottavansa syksyn viileyttä. Sen enempää ei aihetta yhdessä käsitelty, mutta viikonlopun aikana pohdin itsekseni asiaa lisää, olisiko ikuinen kesä enemmän unelma vai painajainen?

ikuinen

Ikuinen kesä – unelma vai painajainen?

Itse rakastan kesää, lämpöä ja aurinkoa. Nautin shortsikeleistä, auringonpaisteesta ja lämpimästä tuulesta. Sunnuntaina oltiin Emilian kanssa leikkipuistossa ja aurinko paistoi. Jatkoin pohdintaani ja totesin että nyt pitää nauttia lämpimästä säästä täysillä, kohta se on taas vain muisto, kun sataa vettä tai räntää.

Tarvitaanko talvea?

Ei minulla sinänsä varsinaisesti mitään talvea vastaan ole, talvi on parhaimmillaan ihan kiva, kun on kunnolla lunta ja muutama aste pakkasta. Ja joo, onhan sellaisia päiviä useimmiten talven aikana muutamia, harmi vaan että ne on ripoteltu puolen vuoden ajalle sinne tänne ja muut päivät sataa sitä vettä tai räntää.

Unelma olisikin (ainakin minulle), että vuodesta 11 kuukautta olisi kesää, aurinko paistaisi ja lämpötila pyörisi siinä 25 asteen paikkeilla ja se yksi kuukausi, esimerkiksi joulukuu tai tammikuu, olisi talvea. Yhtäkkiä paukahtaisi puoli metriä lunta ja lämpötila painuisi viiteen pakkasasteeseen. Sitä olisi sen kuukauden verran ja sitten taas palattaisiin yhesä yössä kesään ja helteeseen.

Entäs syksy ja kevät?

Tykkään jossain määrin syksystä, raikkaasta syysilmasta ja pimenevistä illoista. Mutta jos valita saisi, valitsisin kyllä sen ikuisen kesän, siinä määrin kuitenkin inhoan sitä loskaa ja räntää. Keväästä tykkään enemmän, lämpenevästä tuulesta ja puihin puhkeavista lehdistä. Niistäkin kuitenkin lähinnä sen vuoksi, että ne antavat vihjeitä tulevasta kesästä. Tulisin siis varsin hyvin toimeen myös ilman kevättä.

Eli jos minä saisin päättää, meillä olisi kuukauden mittainen talvi ja koko muu vuosi kesää. Eikä se kuukauden talvikaan mitenkään välttämätön olisi…

Mites te muut, millaiset olisi teidän vuodenaikanne jos saisitte itse päättää?

Metallisydän Facebookissa

Metallisydän Instagramissa

Sarin vaatteet tilattu House of Brandonista

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.