Hae
Metallisydän

Onko syksyssä muka jotain hyvää?

Olen aivan täysin kesä-ihminen. Nautin lämmöstä, auringon paisteesta, vihreästä luonnosta, lämpimästä tuulesta, paahtavasta helteestä… kesästä. Tämä kesä on ollut ihan mahtava, lämpöä on riittänyt ja me ollaan ehditty touhuamaan vaikka mitä. Nyt alkaa kuitenkin hiljalleen olla aika luopua tästäkin kesästä, kesässä kun on sellainen huono puoli, että se loppuu joka vuosi… Mutta voiko syksyssä olla myös jotain hyvää?

Onko syksyssä muka jotain hyvää?

Se on usein juuri elokuu, kun ilmat alkavat viilentyä ja illat pimentyä. Elokuussa on hyvä jo alkaa varautua syksyn tuloon, sillä viimeistään syyskuussa alkaa sataa enemmän ja syksy saapuu oikein toden teolla. Syyskuu on kuitenkin vielä ihan siedettävää aikaa, oikeastaan tietyllä tavalla jopa hienoa aikaa. Varsinkin jos takana on oikeasti kunnollinen lämmin kesä, kuten tänä vuonna, on viilenevissä illoissa jotain aika hienoakin.

Vaikka tietyllä tavalla onkin haikeaa luopua shortseista ja kesämekoista ja kaivaa vaatekaapista neuleet ja hupparit t-paitojen tilalle, on siinä jotain hienoakin. Syksyn tulemiseen liittyy minulla aina jonkinlainen surumielinen vivahde, luopuminen. Ehkä sen tekee alitajuinen ”kesästä luopuminen” tai sitten ihan vaan lisääntyvä pimeys ja sateisuus.

Vaikka nautin kesällä lämpimästä tuulenvireestä, on raikkaassa syystuulessa tuoksuineen jotain hienoa, ainakin niin kauan kuin tuuli pysyy raikkaana, eikä vielä purevana. Siinä vaiheessa syksystä katoaa kaikki hohdokkuus, kun tuuli muuttuu oikeasti kylmäksi ja kevyt sade raskaaksi räntäsateeksi. Onneksi siihen on vielä aikaa, aikaa nauttia tästä mukavasta alkusyksystä…

Syksyyn liittyy vahvasti myös erilaisten takkien hankkiminen syksyn viimoja ja talven pakkasia varten. Jos ette huomanneet, niin postauksen kuvissa Sari esiintyy juuri erilaisissa takeissa ihan vaan muistuttaakseen että nyt on korkea aika varautua syksyyn ja talveen uusilal takeilla., Pistäkäähän tekin nyt uudet takit tilaukseen House of Brandonista, uudessa takissa syksy tuntuu ainakin hieman siedettävämmältä…

Kivaa syksyä kaikille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *