Hae
Metallisydän

Isänpäivän kunniaksi – 10 kohdan opas tuleville isille

Tänään on minun kuudes isänpäiväni. Sen kunniaksi haluan julkaista uudelleen silloin noin kuusi vuotta sitten julkaisemani postauksen, 10 kohdan opas tuleville isille.

10 kohdan opas tuleville isille

Vauvan odotus on jännää aikaa paitsi äidille, myös tulevalle isälle. Paniikissa sitä pohtii miten selviytyy kaikista vauvajutuista vauvan synnyttyä. Itselläni ainakin oli aikalailla jännäkakkaa housussa koko odotusajan, enkä ollut ollenkaan varma selviytymisestäni vauva-arjessa vauvan synnyttyä. Siksipä päätin nyt vankalla, kohta kahden kuukauden kokemuksella isänä olemisesta laatia Metallisydämen 10 kohdan oppaan kaikille tuleville isille.

20141206_125332

1. Vauvan syntyminen muuttaa elämäsi, peruuttamattomasti

Elämäsi tärkein asia tulee olemaan tuo pieni vauva, omat menosi ja kaikki ennen niin kovin tärkeiltä tuntuneet asiat tulevat menettämään merkityksensä tuon pienen vauvan rinnalla.

2. Sinä olet vauvalle maailman tärkein ihminen

Vauvan äidin kanssa sinä olet vauvalle maailman tärkein ihminen nyt ja tulevaisuudessa. Muista että kaikki mitä teet ja miten vauvan kanssa toimit vaikuttaa siihen millainen lapsestasi kasvaa. Anna siis vauvalle rakkautta, rakkautta ja vielä enemmän rakkautta.

3. Älä pelkää kyyneliä

Et ole ikinä osannut kuvitellakaan sitä tunneryöppyä ja rinnassa polttavan rakkauden määrää minkä tuo pieni käärö sinussa aiheuttaa, kerta toisensa jälkeen. Kyynel tulee vuotamaan poskellesi, olit sitten miten kova jätkä tahansa.

4. Kakkavaippa ei ole pelottava asia

Vaipan vaihtaminen ja pyllyn peseminen on oikeastaan ihan mukavaa puuhastelua vauvan kanssa. Saatat jopa tulla kinastelemaan vauvan äidin kanssa siitä, kumpi saa tällä kertaa vaipan vaihtaa. Eikä se vauvan kakka edes haise kakalle.

5. Vauvan vaatteet on ihan uskomattoman pieniä

Et ole osannut aavistaakaan miten pieni vauva on ja miten pieniä ne vauvan vaatteet oikeasti on. Välillä tuntuu ihan mahdottomalta saada niitä vauvan päälle. Olisi ehkä sittenkin kannattanut lapsena leikkiä nukeilla eikä aina niillä autoilla, niin vauvan pukeminen saattaisi sujua helpommin…

6. Tulet olemaan tajuttoman väsynyt

Jos ennen olet tuntenut olevasi kuoleman väsynyt kun yöunet on jääneet alle seitsemään tuntiin, vauvan synnyttyä tulet olemaan ikionnellinen viiden tunnin yöunista. Siihen kun seuraavan kerran tulet nukkumaan yhtämittaiset yönet menee vuosia.

7. Vauva tulee ihan uskomattoman kalliiksi

Et uskokaan mitä kaikkea pieni vauva tarvitsee, vaunut ja hoitopöytä on vasta jäävuoren huippu. Vauva tulee viemään kaikki rahasi jo ennen syntymäänsä ja sama tahti tulee jatkumaan vauvan synnyttyä. Siinä tulee blu-ray leffat vaihtumaan vaippapaketteihin ja protskupatukat pilttipurkkeihin.

8. Kaikki ihmiset tulevat puhumaan jatkossa sössöttäen

Kannattaa varautua siihen, että kaikki vauvaa katsomaan tulevat ystävät ja sukulaiset muuttavat puheensa sössötykseksi välittömästi vauvan nähdessään. Sama koskee jopa ihan ventovieraita tätejä joiden on kaupassa pakko päästä sössöttämään vauvallesi.

9. Vauva kasvaa valtavaa vauhtia

Muista nauttia jokaisesta hetkestä, jokaisesta ikävaiheesta, sillä ne menevät ohi käsittämättömän nopeasti. Tulet takuuvarmasti vielä kaipaamaan vauvan hyssyttelemistä uneen tai potkuhousujen neppareiden asettelua oikeaan järjestykseen.

10. Vauva tulee viemään sydämesi, kokonaan. Etkä saa sitä koskaan takaisin.

20141125_110710

Näissä tunnelmissa oikein hyvää isänpäivää kaikille isille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.