Hae
Metallisydän

Fitnessiä ei harrasteta – sitä eletään.

Suomessa on valtava määrä ihmisiä jotka harrastavat jalkapalloa tai jääkiekkoa, jonkin verran ihmisiä jotka harrastavat seinäkiipeilyä tai kansantansseja ja silloin tällöin kuulee jonkun kertovan harrastavansa fitnessiä. Siinä mennään metsään. Fitnessiä ei harrasteta, sitä eletään.

fitnessiä

Fitnessiä ei harrasteta – sitä eletään

Jokainen fitness-blogeja tai vaikkapa vaan sosiaalista mediaa seurannut tietää minkälaista säkrifaissia fitness vaatii, sitä ei voi tehdä puoliteholla, sitä ei voi harrastaa, vaan fitnessiin on antauduttava mukaan täysillä, sitä on elettävä. Jos haluat harrastaa, mene crossfittiin tai liity lukupiiriin. Jos taas haluat elää fitnekselle, sinun on oltava valmis tekemään uhrauksia.

Fitness-elämään ei kuulu baari-illat tai biletykset. Fitness-elämään kuuluu yhteistreenit salilla tai mäkijuoksut metsäpoluilla. Korkeintaan voidaan joskus istua iltaa maistellen raakakakkua tai soija-parsakaali-spirulina-smoothieta. Jos et ole valmis vaihtamaan biletystä ja baari-iltoja, ”ihan hyviltä” maistuviin superfuudeihin, ei fitness-elämä ole sinua varten.

Sheikkereitä, penkkipäiviä ja dieettiä

Fitness-eläjät eivät syö kaukkuja tai pullia. Jos fitness-eläjä joskus salitreeneiltään ja aamuaerobisiltaan ehtii lähteä jonnekin kyläilemään, on pöytään aivan turha kattaa herkkuja. Ne eivät kuulu fitness-elämään. Oikeastaan pöytään on aivan turha kattaa yhtään mitään, sillä fitness-eläjällä on aina omat eväät mukana kätevissä muovipurnukoissa ja sheikkereissä.

Fitness-elämässä viikonpäivät eivät mene samalla tavalla kuin taviksilla. Fitness-eläjille maanantai ei ole maanantai, vaan penkkipäivä ja tiistai ei ole tiistai, vaan jalkapäivä. Fitness-elämässä treenit tulevat ensin ja vasta sitten tulevat muut asiat, jos niille jää aikaa. Ja tämä koskee myös juhlapyhiä. Jos jouluaatolle osuu jalkapäivä niin silloin kyykätään eikä tanssita kuusen ympärillä. Jos et voi suunnitella elämääsi treeniohjelmasi mukaan, ei sinusta ole fitness-eläjäksi.

Dieetti on olennainen osa fitnessiä, mutta niin on massakausikin. Dieetillä nähdään nälkää ja kylkiluut paistaa. Massakaudella taas ollaan jatkuvassa ähkyssä, ja muistutetaan ylisyötettyä mursua (olit sitten miest tai nainen). Jos et pysty olemaan ensin puolta vuotta dieetillä jossa syödään pelkkää parsakaalia ja sen jälkeen puolta vuotta syömään puolikasta lehmää kerralla, tai  jos kolmenumeroinen luku vaa’assa kauhistuttaa (olit sitten mies tai nainen), ei sinun kannata haikailla fitness-elämän perään.

Se kaikkein oleellisin

Fitnessissä ollaan lähes alasti satojen, jopa tuhansien ihmisten arvosteltavana ja sen jälkeen sinusta otetut pyllistelykuvat löytyvät ikuisesti sekä netistä että jonkun pervon papparaisen kotikoneelta (olit sitten mies tai nainen). Jos tämä on sinulle jollakin tasolla ongelma, kannattaa siirtyä siihen pitsin nypläykseen ja unohtaa fitness. Sama koskee ulkonäkösi arvostelua, jos et kestä kuulla peppusi roikkuvan tai vatsassasi olevan rasvaa silloinkin kun oikeasti muistutat kuihtunutta oravaa, ei fitness ole sinulle oikea elämäntapa.

Ja viimeiseksi, jos et ole valmis jakamaan jokaista treeniäsi sosiaalisessa mediassa  ja ottamaan itsestäsi vähintään kahta selfietä ja yhtä belfietä päivässä, kannattaa saman tien vaihtaa lajia, sillä se, jos mikä on fitneksen ydin.

Yksi kommentti

  1. Saara kirjoitti:

    Loistava kirjoitus taas ??? asiateksti niin huipulla huumorilla höystettynä ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *