Hae
Metallisydän

Eroon makeanhimosta!

Se hiipii kimppuun vaivihkaa päivällä ja saa tarttumaan kahvipöydässä pullasiivuun vaikka vankka päätös painonpudottamisen suhteen on tehty vasta edellisenä päivänä. Se hyökkää ruokakaupassa ja saa poimimaan kassalta vielä viimehetken ostoksena suklaapatukan, joka sitten mussutetaan salaa autossa. Illalla se väijyy sohvan takana ja valtaa mielen juuri suosikkiohjelman alkaessa… Se on makeanhimo!

makeanhimosta

Eroon makeanhimosta!
Makeanhimo on inhottava ja valitettavan tuttu vaiva kaikille, jotka yrittävät jollakin tavalla hallita syömisiään (ja myös niille, jotka eivät yritä, mutta heitähän se ei kiinnosta). Nyt käydään läpi pari helppoa keinoa joilla makeanhimosta on mahdollista päästä eroon – tai ainakin vähentää sitä.
Syö säännöllisesti ja terveellisesti
Kun ruokailujen välit pääsevät venymään liian pitkiksi, verensokeri laskee ja aiheuttaa makeanhimoa. Pidä siis huolta että syöt riittävän usein – ja mieluiten suhteellisen terveellisesti. Nyrkkisääntönä voidaan nimittäin pitää, että terveellinen ruoka pitää verensokerin tasaisempana kuin hampurilaisateriat ja limut.

Muista juoda riittävästi
Jano ei välttämättä aina tunnu janona, vaan liian vähäinen juominen päivän mittaan saattaa ilmetä erilaisina mielitekoina, myös makeanhimona. Ja tässä tapauksessa ei juomiseksi lasketa kahvikupillisia tai energiajuomia, sillä niiden sisältämä kofeiini poistaa nestettä elimistöstä. Seuraavalla kerralla makeanhimon iskiessä kokeile juoda pari lasillista vettä, se saattaa auttaa!
Etsi vaihtoehtoisia naposteltavia
Makeaan ja sokeriin voi ihan oikeasti muodostua riippuvuus. Minulle ainakin makeista herkuista muodostuu helposti tapa. Iltaisin blogiin tekstejä kirjoitellessa tekee usein mieli napostella jotain herkkuja. Itsekuri auttaa aina joskus, mutta liian usein tulee makeanhimolle annettua periksi, varsinkin kun kukaan ei ole näkemässä – Itseään kun on niin helppo huijata. Kun makealle etsii muita vaihtoehtoja, ei sitä jonkin ajan kuluttua edes tee enää mieli. Omia suosikkivaihtoehtojani ovat pilkotut porkkanat ja erityisesti Cashew-pähkinät, joiden kanssa tosin pitää olla varovainen, sillä niitä tulee helposti napsittua liikaakin 🙂

Näillä keinoilla olen ainakin itse saanut makeanhimon hallintaan. Mites teillä, onko teillä joitakin hyviä kikkoja makeanhimon voittamiseksi?

Yksi kommentti

  1. V kirjoitti:

    Pakko korjata pari kohtaa 😀 Yleensä terveen ihmisen verensokeri ei kyllä laske juurikaan, vaikka edellisestä ateriasta olisikin muutama tunti, koska maksa säätelee veren glukoositasoa… Tosin eri asia jos vaikkapa sairastaa diabetesta tai olisi tehnyt todella raskaan urheilusuorituksen. Ja yksi kahvikupillinenkin sisältää sen verran vähän kofeiinia, ettei sitä nyt ihan diureetiksi vielä voi kutsua. Vettähän se kyllä sisältää, eli ei ihme, jos vessahätä iskee muutaman ison kupposen ja vesilasillisen jälkeen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.