Hae
Metallisydän

Sarin yläkehon volyymitreeni

Sarin ensimmäisistä bodyfitness-kisoista on syksyllä kulunut jo vuosi. Mitään isompia traumoja ei kisaamisesta ilmeisesti jäänyt, sillä säännöllisesti Sari höpisee jotain epämääräistä uusista kisasuunnitelmista. Mitään ei kuitenaan ole lyöty vielä lukkoon ja ajankohtakin on vielä täysin auki. Nyt keskitytään kunnolla kehittämään tiettyjä osa-alueita ja siihen liittyy myös tämänkertainen yläkehon volyymitreeni.

Sarin yläkehon volyymitreeni

Tällä kertaa Sarilla oli treenivuorossa volyymitreeni yläkeholle. Volyymitreeni eroaa voimatreenistä pääasiassa toistomäärissä ja lepotaukojen pituudessa. Volyymitreenissä toistomäärät ovat voimatreeniä isommat ja palautusajat sarjojen välillä lyhyemmät. Samalla myös käytettävät painomäärät ovat voimatreeniä pienemmät.

Ylätalja

Yläkehon volyymitreeni aloitetaan ylätaljassa perinteisellä leveällä myötäotteella. Sarjoja tehdään kolme ja toistoja sarjoissa on 10-12.

Käsipainopunnerrus

Toisena liikkeenä treenissä on käsipainopunnerrus lievästi vinolla penkillä. Siinäkin sarjoja kolme ja toistot sama 10-12.

Alatalja ja rutistus ristikkäistaljassa

Seuraavana vuorossa on kahden eri liikkeen yhdistelmä. Ensin tehdään selkäliike alataljassa erilliskahvoilla ja heti perään rinnalle rutistusliike ristikkäistaljassa. Molemmissa tehdään 12-15 toistoa eikä näiden kahden liikkeen välillä pidetä taukoa, vaan siirrytään suoraan liikkeestä toiseen. Sarjapareja tehdään kolme.

Ojentaja taljassa vastaotteella ja hauisliike tangolla

Treenin toinen kahden liikkeen yhdistelmä on ojentajalle ja hauikselle. Ensin tehdään ojentajaliikettä taljassa vastaotteella ja perään hauiskääntöä tangolla. Näissä liikkeissä sama homma kuin edellisissä, eli ojentajaliikkeestä siirrytään suoraan hauisliikkeeseen ilman lepotaukoa liikkeiden välillä. Sarjapareja tehdään tässäkin kolme ja toistoja molemmissa liikkeissä sama 12-15.

Olkapäätripla

Treenin loppuun tehdään vielä kolmen olkapääliikkeen yhdistelmä. Ensin vipunostoja sivulle, sitten pystysoutua ja viimeisenä vipunostoja eteen, kaikki yhteen menoon, ilman taukoja. Jokaista liikettä tehdään kymmenen toistoa. Liikeyhdistelmä toistetaan kolme kertaa.

Tällainen ylävartalon volyymitreeni on yksi osa Sarin valmentaja Ringa Ruisniemen rakentamaa Sarin tämänhetkistä treeniohjelmaa. Ja treenipaikkana toimii luonnollisesti WellGo Gym Porissa.

P.S. Sarin Aim’n treenihousut löytyy House of Brandonista

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *