Hae
Metallisydän

Kun oma paino ei riitä…

Meikäläinen ei ole ihan sieltä kevyimmästä päästä, paino pyörii siinä sadan kilon molemmin puolin, hiukan riippuen ruokahalusta. Silti aina joskus tulee vastaan tilanteita, joissa oma paino ei vaan yksinkertaisesti riitä…

Kun oma paino ei riitä…

Tampereella on pyynikin portaat, Helsingissä Malminkartanon portaat ja monissa muissa kaupungeissa omat portaansa, joissa treenata porrasjuoksua ja erilaisia loikkasysteemeitä. Porissa on… no Stadionin katsomon portaat. Niissä saa ravata lukemattomia kertoja ylös alas tehdäkseen kunnon porrastreeniä… paitsi jos ottaa käyttöön lisäpainoa.
Vaikka sinänsä hauska idea olisikon loikkia portaissa Emilia lisäpainona, se ei ehkä olisi ihan turvallista. Itse en ainakaan luottaisi omaan tasapainokykyyni niin paljoa, että ottaisin Emilian hartioilleni ja lähtisin portaisiin loikkimaan. Siksipä laitoinkin jokin aika sitten Gorilla Sportsista tilaukseen painoliivin. Sen avulla sai porrastreeniin lyhyemmissäkin portaissa hiukan haastetta…

Porrastreeni painoliivin kanssa

Voisihan sitä portaissa loikkia vaikka käsipainot käsissä, mutta epäväkaata se olisi, painoliivissä paino jakautuu tasaisesti ja olo on loikkiessa tukeva. Porrastreeni ei ole ihan meikäläisen ominta aluetta, siksipä otin hiukan vaikutteita Monnan ja Tuukan treenivinkeistä ja sovelsin niitä sitten omiin tarkoitusperiini sopiviksi.

Askelkyykky

Aloitin homman askelkyykyllä, jossa astuin aina seuraavalle penkille. Hain vielä hiukan alempaa käyttöön koko liikeradan ja sain aika hyvin aktivoitua sekä pakaran että etureiden.

Porrasjuoksu

Oma versioni porrasjuoksusta on ehkä enemmänkin porrasloikkimista. Hiton tehokasta se kuitenkin oli, syke nousi parin kierroksen jälkeen jo aika korkeaksi…

Tasajalkahypyt

Oman porrastreenini viimeinen liike oli tasajalkahypyt. Alkoi muuten reisiä hapottaa jo sen verran, että viimeinen kolmesta sarjasta jäi pahasti kesken…

Mutta joo, tehokasta oli. Paita oli ihan läpi märkä treenin jälkeen ja jalat hyytelöä. Aika kumamsti se kymmenen kiloa lisää painoa tekee koko homman raskaammaksi. Seuraavalal kerralla voisi Stadionilla kokeilla vaikka sadan metrin juoksua painoliivi päällä…
Samalla tuli pohdittua sitä, miten paljon oma olo kevenisi jos tästä pudottaisi vaikka kymmenen kiloa painoa pois… Nyt olo keveni huimasti kun painoliivin ripusti paikalleen Metallisydän Gymin seinälle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *