Hae
Metallisydän

Sarin vapaasyöntipäivä – Vain taivas rajana!

Sarin matka kohti bodyfitneksen SM-kisoja lähti liikkeelle vuoden 2018 tammikuussa. Siitä on nyt aikaa 14 kuukautta ja vähän päälle. Se on pitkä aika laskea lähes jokaisen suupalan makrot ja miettiä mitä voi ja ei voi syödä. Ehkä juuri siksi Sarin leuka kirjaimellisesti loksahti auki valmentaja Jani Sukevan ehdottaessa viime viikolla jos Sari pitäisi lauantaina vapaasyöntipäivän…

vapaasyöntipäivä

Ehdotin Sarille jos hän kirjoittaisi vapaasyöntipäivästä blogiin postauksen. Sari kieltäytyi ”En todellakaan ala kaikille julkisesti kertomaan mitä kaikkea mä herkuttelen, tosi noloa!” No sori Sartsa, mä kirjoitin tän nyt sitten sun puolesta! Ja täysin sensuroimatta! 😀

Sarin vapaasyöntipäivä – Vain taivas rajana!

Kaikki alkoi keskiviikkona kun Sarin valmentaja Jani Sukeva ehdotti Sarille vapaasyöntipäivää. Tuota keskustelua oli kohtalaisen hauska seurata vierestä:

Valmentaja Jani: Mitäs sanoisit jos pitäisit lauantaina vapaasyöntipäivän?
Sari: Joo! Saanko mä siis syödä vapaasti?
Jani: No sitähän sillä tarkoitetaan.
Sari: Siis ihan vapaasti? Ihan mitä vaan?
Jani: Joo, kyllä, ihan mitä sä haluat.
Sari: Siis saanko mä syödä suklaatakin?
Jani: Saat syödä suklaata.
Sari: Ja hampurilaista?
Jani: Ja hampurilaista, jos haluat.
Sari: Eikä mun tarvi laskea makroja?
Jani: Ei tarvi laskea makroja.
Sari: Mahtavaa, siis ihan mahtavaa!
Jani: Tai oikeastaan voisit sä laittaa ylös mitä sä syöt niin nähdään miten paino siihen reagoi.
Sari: Mä voin ottaa vaikka kuvat kaikesta mitä syön…

Tuosta keskustelusta alkoi suunnittelu. Sari mietti useamman päivän kaikkea mitä haluaisi vapaasyöntipäivänään syödä. Puheissa vaihtelivat pizzat ja burgerit, karkit ja sipsit. Kauppalistaa tehtiin ensin huolella, mutta lopulta Sari ruttasi kauppalistan roskiin ja päätti mennä päivän enemmänkin tunteen mukaan, syödä sitä mikä milloinkin tuntuu hyvältä.

Katsotaan miten kävi…

Aamupalassa oli vielä havaittavissa hieman fitness-vaikutteita. Sieltä löytyi banaania, kananmunaa ja kalkkunaleikettä, eikä Sari luopunut kaurakakostakaan edes vapaasyöntipäivänä, mutta voi sitä iloa kun leivästä sai leikata juuri sellaisen viipaleen kuin halusi! Aamupalan herkkuna oli niinkin luksusta kuin perus suklaavanukas kermavaahdolla!

Päivän pääateria

Pitkällisen pohdinnan jälkeen päivän pääateriaksi valikoitui kaikista erilaisista vaihtoehdoista hampurilaisateria, sellaisesta Sari oli haaveillut koko dieetin ajan ja nyt oli aika toteuttaa tuo kuolaisten päiväunien aihe. Herburgerien ja McDonaldsien sijaan päätettiin mennä ihan oikeille hampurilaisille ja suunnattiin Pancho Villaan.

Oli siinä hymy herkässä ja täytyy myöntää että ihan uskomattoman herkullista se Pancho Villan vuohenjuustolla höystetty Chevre burger kyllä olikin (ei maksettu mainos), sillä olihan minunkin uhrauduttava Sarin seuraksi hamppari syömään, vaikka minulla vapaasyöntipäivä on oikeastaan joka päivä…

”Päivällinen”

Sen verran täyttävämpi tuo hampurilaisateria tavallisten fitnessruokien sijaan oli, että varsinaista toista päivän lämmintä ruokaa Sari ei kaivannut. Mutta eipä sen niin väliä, vapaasyöntipäivä kun on, voi päivälliseksi syödä ihan hyvällä omalla tunnolla vaikka proteiinivanukasta, pullaa ja sourcream-juustokakkuja…

Illan herkut

Kuten kaikki ovat varmasti huomanneet, on varsinaiset herkut jääneet Sarin vapaasyöntipäivänä aika vähiin… Tähän asti! Illalla koukattiin hiukan herkkukauppaan ja olisittepa nähneet Sarin sinkoilun irtokarkkihyllyllä. Siinä vanha sanonta ”kuin lapsi karkkikaupassa” menetti kyllä merkityksensä.

Rehellisyyden nimissä on kyllä kerrottava että ei Sari saanut noista karkeista ja sipseistä tuhottua puoliakaan. Jouduin hiukan auttamaan ettei mennyt hyvät karkit hukkaan, mutta sellaista se on tämä fitness-laiffi, yhteistyöllä tätä hommaa tehdään ja aina välillä sitä joutuu itsekin tekemään uhrauksia.

Viimeinen herkku

Siinä oli Sarin vapaasyöntipäivän ruokapuoli. Illalla The Wall Suomea katsellessa Sari herkutteli vielä pitkään himoitsemallaan Crowmoor-siiderillä. Jälleen oli hymy aika herkässä ensimmäisen hörpyn jälkeen…

Paljonko Sarin paino nousi?

Nyt on teidän vuoronne, arvatkaapa kuinka paljon Sarin paino oli noussut seuraavana aamuna? Oikein veikanneelle on luvassa suuri määrä ihailua ja arvostusta!

P.S.

Sarilla kuvissa oleva Pieces-bleiseri löytyy TÄÄLTÄ

House of Brandonissa on tällä hetkellä voimassa ota kolme, maksa kaksi -kampanja, joka toimii käyttämällä kassalla koodilla PAY2

 

 

9 kommenttia

 1. Pauliina kirjoitti:

  Ei yhtään 😀

 2. Maarit kirjoitti:

  +100g

 3. Katja kirjoitti:

  Laskenut

 4. Anne kirjoitti:

  Ei yhtään ?

 5. Nimetön kirjoitti:

  +300g, jotka häipyy, kun pari kertaa pierassoo päivän aikana.. 🙂

 6. mariem kirjoitti:

  -300g

 7. Jenni kirjoitti:

  +1,5kg

 8. Mikaela kirjoitti:

  Sarin yolo cheattipäivä oli kyllä aika säälittävä 😀

 9. Maarit kirjoitti:

  Putosi 345g ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *