Hae
Metallisydän

Tee itse leikkikeskus Day 4 – kiipeilyverkko

Joskus aikoinaan Emilialle leikkimökkiä rakentaessa pohdiskelin, että olisihan se hieno jos vieressä olisi oikein kunnon leikkikeskus… Siitä se ajatus sitten lähti.

Tee itse leikkikeskus Day 4

Tässä pari viikkoa on tuota leikkikeskusta nyt rakenneltu ja se alkaa jo olla aika hyvin hahmossaan. Pari leikkitornia on rakennettu, liukumäki on asennettu, samoin kiipeilyseinä ja silta tornien välille. Nyt päästiinkintietyllä tavalla projektin haastavimpaan vaiheeseen, kiipeilyverkkoon…

Aikani googlasin netistä kiipeilyverkkoja, mutta ne oli kaikki joko väärän kokoisia tai törkyhintaisia. Niinpä päätin, että kun leikkikeskus tehdään itse, tehdään sitten kiipeilyverkkokin itse. Niinpäkävin ostamassa tarvittavat tarvikkeet…

Tee itse Kiipeilyverkko

Täytyy heti alkuun kertoa, että tällainen verkon väkertäminen ei ole ihan siellä omalla mukavuusalueellani, tykkään värkkäillä sahojen, vasaroiden ja porakoneiden kanssa, mutta narut ja köydet saan useimmiten lähinnä umpisolmuun. Sari ilmoittikin pysyttelevänsä muun perheen kanssa sopivan etäisyyden päässä, ihan vaan varmuuden vuoksi jos homma alkaa mennä pieleen… Mutta jos ei yritä, ei voi epäonnistua! Siispä ei muuta kuin tuumasta toimeen…

Ensin köydestä kolme sopivan mittaista pätkää ja lenkit niiden päihin. Seuraava vaihe vaatikin sitten hiukan enemmän sitä tuumausta, mutta solmu toisensa jälkeen alkoi köysi näyttää enemmän ja enemmän kiipeilyverkolta.

leikkikeskus

Loppujen lopuksi kiipeilyverkko oli suhteellisen helppokin tehdä itse, ihan turhaan sitä epäilin. Sarikin uskalsi tulla lähietäisyydeltä ottamaan pari kuvaa kun huomasi ettei tarvitse pelätä lentäviä vasaroita…

Ja täytyy kyllä sanoa, että ainakin itse olen lopputuloskeen enemmän kuin tyytyväinen. Hintaa verkolle tuli 25 euroa ja sen verran vahvaa tekoa on että kestää vaikka yli 100-kiloisen äijänkörilään kiipeilyt, testattu on!

leikkikeskus

Leikkikeskus-projektin aiemmat vaiheet löytyy TÄÄLTÄ, TÄÄLTÄ ja TÄÄLTÄ, seuraavana vaiheena onkin sitten kattojen rakentaminen leikkitorneihin…

Metallisydän Facebookissa

Metallisydän Instagramissa

4 kommenttia

 1. Roosa kirjoitti:

  Tää tuli hyvään saumaan! Meillä just tän kesän projekti rakentaa kiipeilyteline muksulle. Liukumäki jo odottelee pihassa. Tästä saa paljon inspiraatiota sen tekemiseen 🙂 Odotan innolla seuraavia postauksia!

 2. Elisa kirjoitti:

  Voisitko kertoa minkä paksuista köyttä käytit ja miten teit solmut niin että ne ei liiku?

  • metallisydanjari kirjoitti:

   Muistaakseni köysi oli 10 mm paksua. Paksumpikin käy, mutta tuota oli kerässä just sopiva 20 metriä (jäi alle metri yli).

   Vedin ensin köydet ylhäältä alas ja sitten yhden vaakaköyden kerrallaan. Pujotin ylhäältä tulevan köyden läpi vaakaköyden punoksen ja vedin ihan perinteisen solmun yläköydellä siihen ympärille. Hyvin on kestänyt ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *