Hae
Metallisydän

Oma henkilökohtainen hieroja kotona?

Jokainen tietää, että kun treenaa paljon, on lihashuolto todella tärkeässä asemassa. Silti lihashuolto on sellainen osa-alue, jota laiminlyödään valitettavan usein. Venyttelylle ei ole aikaa, hierojalla ei tule käytyä. Usein lihasjumeille tehdään jotain vasta sitten kun jokin paikka on niin jumissa, että kipu haittaa treenaamista tai normaalia arkea. Näinhän sen ei pitäisi olla… Ongelmaan on olemassa helppoja ratkaisuja, kuten oma henkilökohtainen hieroja kotona…

HighBaller

Vuoden liikuntatuotteeksikin valittu HighRoller avasi tietä kotona tehtävälle lihashuollolle. HighRoller on yksinkertaisuudessaan jaloille nostettu hierontarulla. Jos tuote ei ole vielä tuttu, vilkaise ihmeessä Metallisydämen HighRoller-testi kolmen vuoden takaa TÄÄLTÄ.
Jo jonkin aikaa sitten HighRollerin kehittäjät jatkoivat kotona tehtävään lihashuoltoon panostamista ja sen ongelmakohtiin ratkaisujen hakemista. Lopputuloksena oli HighBaller, jolla pääsee itse hoitamaan ne ongelmallisimmatkin kohdat omasta kehostaan.

HighBaller

HighBaller on erinomainen apuväline omatoimiseen hierontaan. HighBaller on tehokas apu triggerpisteiden ja lihasten jännitystilojen avaamiseen. Sen käyttäminen on hyvin helppoa ja yksinkertaista, HighBaller asetetaan kipeään tai kireään kohtaan ja rentoudutaan.

Rentoutuminen on HighBallerin käytössä oleellista, aivan kuin tavallisessakin hieronnassa. Rentoutuneina kudokset nimittäin vastaanottavat käsittelyn vaikutuksia paremmin. Rentoutuminen ei ehkä ihan alkuun ole helppoa, sillä kireiden alueiden käsittely saattaa tuntua aika epämiellyttävältä, jopa sattua. Paine onkin hyvä muistaa pitää sellaisena, että voi koko ajan hengittää ja pitää kehon mahdollisimman rentona.

Ei tulehtuneille lihaksille

Jos tiedät, että lihakset ovat esimerkiksi kovan treenin seurauksena tulehtuneessa tilassa, älä käsittele niitä HighBallerilla. Odota pari päivää, jotta tulehdus helpottaa ja hiero lihaksia vasta sitten.

Triggerpisteet

Triggerpisteillä tarkoitetaan luustolihaksen tai lihasfaskian sisäisiä voimakkaasti ärtyneitä alueita. Aktiiviset triggerpisteet aiheuttavat kipua sekä levossa, että rasituksessa ja ilmenevät esimerkiksi lihaksen jäykkyytenä. Yleensä triggerpisteet aiheuttavat säteilevää kipua. HighBallerin mukana tulee triggerpistekartta, jonka avulla löydät ne kohdat kehostasi, jotka aiheuttavat ongelmia.

Miten HighBalleria käytetään?

HighBalleria voi käyttää yleiseen hierontaan rullaamalla tai paineen avulla triggerpisteiden avaamiseen.
Rullauksessa pallot asetetaan sopivalle leveydelle hierottavaa kohtaa varten ja rullataan hitaasti lihaksen suuntaisesti koko lihaksen pituudelta tai pienellä edestakaisella liikkeellä.

Paineella hoidettaessa kehosta etsitään kohta, joka säteilee kipua muualle kehoon tai paikallistetaan ongelma-alue triggerpistekartan avulla. Sitten asetetaan pallo triggerpisteeseen ja rentoudutaan. Aluksi paine saattaa tuntua kivuliaalta, mutta kun paine pidetään triggerpisteessä 15-30 sekunnin ajan ja pyritään samalla hengittämään rauhallisesti, kipu hälvenee. Tällöin lisätään hieman painetta ja jatketaan paineen lisäämistä asteittain noin kolmeen minuuttiin asti.

Toimii muuten todella hyvin ja käsittelyn jälkeen olo on todella rentoutunut ja parantuneen verenkierron lihaksissa todella tuntee.

Lisää tulossa…

HighRollerin ja HighBallerin kehittäjätiimiltä on tulossa loppuvuodesta jälleen jotain uutta. HighHealer, joka on suunniteltu jalkojen monipuoliseen hoitoon, on jo tilattavissa ennakkoon. Lähetykset alkavat joulukuussa.

(HighBaller saatu blogin kautta)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.