Hae
Metallisydän

Kisadieetti alkaa TÄNÄÄN!

Tänään se sitten alkaa. Ihana, kamala kisadieetti. Viikko sitten oli valmentajien Ringa Ruisniemen ja Jani Sukevan kanssa palaveri ja tämänhetkiseen dieetin lähtökuntoon valmentajat olivat tyytyväisiä. Itseasiassa heidän mukaansa kunto on tällä hetkellä paras koko projektin aikana. Aika hyvät lähtökohdat siis lähteä kisadieetille.

 kisadieetti

Kisadieetti alkaa

Tavoitteena on tiputtaa painoa n.10kg 25 viikon aikana. Ei sinänsä kuulosta kauhean pahalta, mutta kun muutetaan se siihen muotoon, että tarkoitus on pudottaa melkein 20% painosta, alkaa se jo kuulostaa haasteelta. Mieleen nouseekin väkisin kuva kuihtuneesta oravasta kun ajattelee kuntoa 25 viikon kuluttua…

Dieetin ruokavalio ja treeniohjelma

Ruokavaliossa ei oikeastaan muuttunut muut kuin kalorimäärät ja riisi vaihtui tummaan riisiin. Aamupalaan toivoin vaihtoehdoksi jonkun nopeamman ja helpommin mukaan otettavan aamupalan, sillä meidän arjessa aamut on melko hektisiä, eikä aina olisi oikein aikaa sitä aamupuuroa valmistaa… Tai no, mikä aika päivästä nyt ei olisi hektistä meidän arjessa 😀

Treeniohjelma vaihtuu tässä kohtaa myös ja siihen tulee heti mukaan aerobisia osuuksia, joita ei tähän mennessä ole juuri joutunut tekemään, ei edes loppuvuoden välidieetillä. Toukokuun lopussa me ollaan lähdössä koko perhe etelän lämpöön ja ajatuksena dieetin suhteen on nyt mennä seuraavat 5½ viikkoa ilman kevennystä ja keventelen sitten reissun ajan.

Jännittää…

Jännä on seurata miten kroppa tulee muuttumaan dieetin edetessä ja miten oma keho toimii dieetillä. Välidieetti sujui oikein mukavasti ja paino tippui tasaisesti, toivottavasti nyt sujuu samaan tapaan kun on ihan tosi kyseessä. Yritän olla ottamatta turhaa stressiä mistään (helpommin sanottu kuin tehty). Tiedän, että perhe ja ystävät ovat täysillä mukana prosessissa ja kannustavat minua. Oon kyllä jo etukäteen varoitellut, että saatan välillä olla hyvinkin raivoistuttava. (Ai vielä normaaliakin enemmän? 😉 -Jari)

Tällä hetkellä päällimmäisenä tunteena on odotus ja innostus. Toisaalta pelottaa mitä kaikkea onkaan edessä. Varmasti paljon sellaista mihin en osaa edes etukäteen varautua. Uskoisin silti projektin antavan myös paljon. Tavoitteena on nousta kisalavalle ja toivon totisesti että pystyn siihen. Olen päättänyt etten ole itselleni liian ankara vaan yritän muistaa antaa huumorinkukan kukkia.

Tästä se alkaa!

Olen tammikuun lopusta asti valmistautunut henkisesti tähän päivään ja odottanut tätä innolla, mutta toisaalta kauhunsekaisin tuntein. Nyt alkaa matka oman kehon sekä mielen tuntemusten maailmaan. Mitä oikeastaan on edessä, en ihan tarkalleen tiedä. Olen ajatellut nauttia matkasta ja elää päivän kerrallaan. Tiedän, että tulee hankalia päiviä ja hankalia viikkoja, mutta olen päättänyt selvitä tästä matkasta ja niinkuin valmentajat sanovat ”nauttia prosessista”.

Kisadieetin ekat eväät valmiina!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *