Hae
Metallisydän

Metallisydän Gym – mun ihan oma kotikuntosali

Yhtenä päivänä muutama vuosi sitten päätin tilata kotiin levytangon ja painokiekkoja… Siitä se ajatus sitten lähti.

metallisydän

Tässä on nyt useamman vuoden ajan tullut rakenneltua tuota omaa kotikuntosalia, kaikessa rauhassa ja vähän kerrallaan. Vieläkään se ei varmasti ole kokonaan valmis, mutta kohtalaisen tyytyväinen alan ainakin tämän hetkiseen tilanteeseen olla. Kyllä siellä treenaa jo ihan mielellään.

Vapaat painot – kaiken A ja O

Tuon alunperin ensimmäiseksi tilaamani levytangon olen jo aikoja sitten myynyt eteenpäin, mutta silloin tilaamani levypainot löytyvät kotisaliltani edelleen. Metallisydän Gymin perusta onkin vapaat painot, niin levytangot ja painokiekot kuin laaja valikoima käsipainojakin. Levytankoja löytyykin laidasta laitaan, huippulaatuisista painonnostotangoista erikoisempiin tankoihin, kuten Swiss bariin, Hex bariin, Fat bariin ja Safety squat bariin.

Levytangon ja painokiekkojen ohella toinen peruselementti on käsipainot. Niitä käytän treeneissäni paljon ja siksi minulle on tärkeää että niitä löytyy laajalti myös omalta kotisalilta. Käsipainoja Metallisydän Gymillä onkin sieltä kilon kokoisista tasaisesti aina 50 kilon käsipainoihin asti.

Laitteet

Laitepuolta ei kovin paljon pieneen tilaan ole ollut mahdollista hankkia, esimerkiksi haaveissa ollut jalkaprässi/Hack on pitänyt tilan puutteen vuoksi jättää hankkimatta. Laitehankintoja onkin pitänyt miettiä tarkkaan ja priorisoida niihin, joille on eniten tarvetta ja joilla on mahdollista treenata monipuolisesti. Tärkeimmät laitteet kotisalillani ovatkin yhdistetty ylä/alatalja painopakalla ja avoräkillä varustettu Smith-laite. Molempiin olen enemmän kuin tyytyväinen.

Muuta sälää

Edellä mainittujen lisäksi kotisaliltani löytyy valtava määrä kaikenlaista muuta treenivälinettä ja varustetta. On kahvakuulia, slam ball:eja, hiekkasäkkiä, vastuskumeja ja painoliiviä sekä valtava määrä erilaisia taljakahvoja ja vaikka mitä muuta. Osa välineistä on jopa suoraan sanottuna sellaisia, joita ei ole tullut juurikaan käytettyä, mutta eihän sitä koskaan tiedä milloin niitäkin vielä tarvitsee…

Moka salin suunnittelussa?

Yksi isompi moka kotisalini suunnittelussa on päässyt käymään, sen suhteen mentiin niin sanotusti perse edellä puuhun. Tuo moka koskee lattian suunnittelua. Metallisydän Gymin lattia on alunperin betonia ja sen päälle hankin 6 mm paksun kumimaton. Sitten kun kaikki välineet oli salissa sisällä, sain päähäni muuttaa lattiaa painonnostoystävällisemmäksi, pitäähän bumber-painoja hiukan saada pudotellakin… Tyhjensin siis koko salin, asensin ”painonnostopaikalle” kumimaton alle neljän sentin paksuiset kumiset painonnostoalustat ja salin muuhin osaan saman paksuista filmivaneria. Sitten kantelin kaikki roippeet takaisin sisään. Nyt lattia on pirun hyvä ja painoja voi kolautella kovempaakin, mutta olisihan tuo idea voinut tulla hiukan aiemminkin, ennen kuin sali oli täynnä välineistöä… (TÄÄLLÄ postaus aiheesta)

Mitä seuraavaksi?

Nyt kun lähes jokainen neliösentti kotikuntosalista on tarkasti hyödynnetty, ollaan uuden ongelman edessä: Mitä seuraavaksi? Muutamia ideoita on jo olemassa ja jotain kivaa jo tilasinkin Gorilla Sportsista itselleni joululahjaksi, mutta kyllä tässä taitaa olla vakaasti harkittava Metallisydän Gymin laajentamista…

 

Yksi kommentti

  1. Mikko. T kirjoitti:

    On kyllä viimeisen päälle kotisali, hieno.
    Mistä olet hankkinut nuo tanko/kahvatelineet seinälle?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *