Hae
Metallisydän

On se salitreeni vaan aika pöhköä puuhaa

Oletteko koskaan pohtineet kuinka pöhköä touhua tuo salitreeni oikein tosiasiassa onkaan? Itse pohdiskelin asiaa hieman viikonloppuna ja päädyin siihen että pöhköähän se on…

On se salitreeni vaan aika pöhköä puuhaa

Maailmassa on miljoonia salilla treenaavia ihmisiä, lukemattomia fitnesstyttöjä ja -poikia, itseni kaltaisia wannabe-bodareita ja ihan oikeitakin bodareita, joille salitreeni on luonnollinen osa arkea. Salilla käydään monta kertaa viikossa, pöhköimmät jopa pari kertaa päivässä. Ai mitä tekemässä? No hiki päässä nostelemassa, työntelemässä ja vetelemässä erilaisia määriä rautaa. Asiaan perehtymättömälle se saattaa vaikuttaa aika pöhköltä puuhalta…

salitreeni

Mietitäänpä nyt ihan oikeasti vaikkapa maastavetoa. Siinä ladataan kauheat määrät painokiekkoja tankoon, vedetään polvisiteet polviin, tukivyö vyötärölle, pöllytellään mankkua kaikki paikat täyteen ja sitten nostetaan se valtava painomäärä lattialta silmät päästä pullistuen. Ai miksi? No jotta se voidaan sitten tiputtaa takaisin lattialle. Voiko joku muka väittää ettei se ole muka pöhköä?

No entäs joku kyykky sitten? Kauhea määrä rautaa niskaan ja tekemään kyykkyjä. Ja niitä tehdään niin paljon, että seuraavana päivänä ei vessassa pääse pytyltä ylös. Ei ihme, että bodarien käveleminen näyttää kyykkypäivän jälkeen siltä että koko ajan on paskat housuissa. Aika pöhköä, vai mitä?

Ja oikeastaan ihan mikä tahansa touhu mitä siellä salilla tehdään. Joka hommassa hinkataan sitä samaa liikettä kymmeniä toistoja, päivästä, viikosta, kuukaudesta ja pöhköimmillään jopa vuodesta toiseen. Ja kun joskus pystytään tekemään sama homma hiukan isommilla painoilla, on se maailman upein asia! – ja taas hinkataan. Pöhköä.

Entäs sitten se salitreenaamiseen oleellisena kuuluva syömisongelma. Ollaan joko massakaudella ja syödään ihan törkeitä määriä, tai sitten dieetillä ja syödään pelkkää parsakaalia. Koskaan ei ole hyvä olo, vaan aina on joko ähky tai nälkä. Se vasta pöhköä onkin.
Mutta kaikkein pöhköintä on se, että nää pöhköt nauttii tosta kaikesta. Ja jos jostain nauttii, niin mitä väliä sillä on jos se on jonkun toisen mielestä pöhköä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.