Hae
Metallisydän
Kaupallinen yhteistyö

Kokemuksia Vapauta varpaat paljasjalkakengistä!

Kaupallinen yhteistyö: Kipukauppa

Tässä omia kokemuksiani Kipukauppa paljasjalkakengistä. Sanonnan mukaan vierivä kivi ei sammaloidu. Tuo sanonta kuvaa kohtalaisen hyvin myös omaa elämääni, ihan liian usein ei ehdi pysähtyä paikalleen, vaan koko ajan olen enemmän tai vähemmän menossa. Kun on koko ajan jalkojensa päällä, alkaa ennemmin tai myöhemmin arvostaa sitä mitä siellä jalassa on päivän eri vaiheissa. Vuosien varrella on tullut lenkkeiltyä ja treenattua salilla monenmoisilla tossuilla. Käytössä on ollut niin peruslenkkaria, nyrkkeilykenkää kuin painitossuakin. Työkenkänä on ollut erinäisiä sandaaleita ja muita klopsuttimia. Loppuvuodesta sain testattavakseni Kipukaupan paljasjalkakengät, ja niitä olen nyt testaillut ihan omassa arjessa erinäisissä paikoissa.

Vapauta varpaat PALJASJALKAKENGÄT

Paljasjalkakengillä on monia etuja suhteessa normaaliin lenkkariin. Ne ovat kevyemmät, hyvin hengittävät ja ennen kaikkea ohutpohjaiset. Ohuella pohjalla on suuri merkitys jalan (ja ihan koko kehonkin) hyvinvointiin. Siinä missä tavalliset kengät passivoivat jalkapohjan luonnollista toimintaa ja saattavat aiheuttaa virheasentoja ja ongelmia lähes koko kehoon, ohutpohjaiset paljasjalkakengät aktivoivat jalkapohjan lihaksistoa luonnollisella tavalla, mikä sitten heijastuu kehon hyvinvointiin ihan kokonaisvaltaisella tavalla. Kun jalkapohjan lihakset aktivoituvat, varpaiden virheasennot vähenevät, alaselän kivut helpottavat, tasapaino paranee, askel on luonnollisempi, kehon virheasennot vähenevät ja toiminnallisuus lisääntyy. Keho voi yksinkertaisesti paremmin.

Tutustu paljasjalkakenkiin tästä!

Kipukauppa Paljasjalkakengät

Paljasjalkakengät kuntosalilla

Itse lähdin testaamaan paljasjalkakenkiä ensimmäiseksi minnekäs muuallekaan kuin kuntosalille. Olen jo pitkään käyttänyt salitreeneissäni normaalin lenkkitossun tai sisäpelikengän sijaan ohutpohjaisia painitossuja, joten paljasjalkakenkien ohuet pohjat eivät olleet minulle ihan outo tuttavuus. Paljasjalkakengän ero normaaliin lenkkitossuun salitreenissä on huomattava. Ohuella pohjalla saa aivan erilaisen tuntuman treenialustaan, tossu ei luista, eikä nilkka pääse muljahtelemaan nopeissakaan käänteissä. Vähänkään isommilla kuormilla kyykkäämisessä ja maastavedossa ei tossun pohjassa saa olla joustavia ilmatyynyjä tai pehmusteita. Toiset tykkäävätkin käyttää kovapohjaisia painonnostokenkiä, mutta itse tykkään enemmän ohuista pohjista ja luonnollisemmasta tuntumasta alustaan.

Kipukauppa Paljasjalkakengät

Paljasjalkakenkä lenkkipolulla

Lenkkipolku on ehkä se luonnollisin paikka käyttää paljasjalkakenkää ja siellä tuo jalkapohjan lihasten aktivaatio tulee parhaiten esiin. Tossu toimii niin tasaisella sorapohjalla tai pururadalla, mutta erityisesti epätasaisessa maastossa. Ensimmäisillä lenkeillä jalka saattaa hieman väsyä, mutta säännöllisemmin käytettynä paljasjalkakengän edun kyllä huomaa. Kun paljasjalkakenkiin tottuu, on askel huomattavasti luonnollisempi, tasapaino parempi ja olo jotenkin kevyempi – ainakin itse huomasin tällaisia vaikutuksia kevään ajan lenkkeiltyäni paljasjalkakengillä talven vaelluskenkien käytön jälkeen.

Kipukauppa Paljasjalkakengät

PAljasjalkakenkä työkenkänä

Kolmas käyttötarkoitus, jossa paljasjalkakenkiä alkuvuoden aikana käytin, oli työkenkänä. Työskentelen sisätiloissa ja arvostan työkengissä keveyttä ja hengittävyyttä. Kahdeksan tuntia, kun pitää työkenkiä jalassa viitenä päivänä viikossa, ymmärtää hyvin, että niiden pitää hengittää. Jalat hikoavat huonoissa kengissä ja raskaat kengät tekevät pitkistä työpäivistä entistä raskaampia. Paljasjalkakengät ovatkin sisäkäytössä erinomaiset juuri keveytensä ja hengittävyytensä vuoksi. Lisäksi niiden pitävät pohjat tuovat turvallisuutta työntekoon.

Kipukauppa Paljasjalkakengät

Lopputulos

Testijakson päätteeksi ei ollut ihan helppo päättää, mihin käyttöön saamani paljasjalkakengät minulla jäävät. Kuntosalitreenissä niiden tuntuma treenialustaan oli erinomainen, lenkkipolulla tykkäsin siitä, miltä jalkapohjissa tuntui lenkin aikana ja jälkeen. Erityisesti epätasaisella pohjalla lenkkeily paljasjalkakengillä oli todella miellyttävä kokemus. Työkenkänä en tule enää koskaan käyttämään sandaaleita tai muita perinteisiä työkenkiä.

Kipukauppa Paljasjalkakengät

Pitkän harkinnan jälkeen uskon, että edessä on vielä toisten paljasjalkakenkien hankkiminen työkengiksi, sillä nämä jäävät kyllä lenkkeilykäyttöön. Onneksi Kipukaupan paljasjalkakengät ovat melkoisen edulliset, ei jää siis toisen parin hankkiminen hinnasta kiinni.

Vapauta sinäkin varpaasi ja tilaa omat paljasjalkakengät! Uskallan väittää, ettet tule pettymään!

 

Kaupallinen yhteistyö: Kipukauppa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.