Hae
Metallisydän

Kesäinen ulkotreeni – hiki pintaan ulkosalla!

Kesä on siitä mahtavaa aikaa, että aina ei tarvitse treenata tunkkaisissa sisätiloissa, vaan pienellä mielikuvituksella treenata voi myös ulkosalla, samalla nauttien aurinkoisesta kesäsäästä. Tällä kertaa esitellään ulkotreeni, jonka voi tehdä vaikkapa omassa kotipihassa, jolloin lapset saavat rauhassa leikkiä ympärillä isin tai äidin treenatessa. Mikä sen kätevämpää?

ulkotreeni

Tällä kertaa treenivälineinä käytetään kahta eripainoista kumista Slamball-palloa, joita voi materiaalinsa ja pehmeytensä rauhassa viskoa niin sisällä kuin ulkonakin.

Kesäinen ulkotreeni

Tämänkertainen treeni koostuu neljän eri liikkeen muodostamasta kiertoharjoittelusta, joka takuuvarmasti tuo hien pintaan.

Ensimmäinen liike – Pään yli heitto

Aloitetaan perinteisellä ja yksinkertaisella liikkeellä, jossa kuntopallo nostetaan maasta pään yläpuolelle ja heitetään sieltä maahan. Hyvin yksinkertaista – ja tehokasta, ainakin käyttämälläni 20 kilon pallolla…

ulkotreeni

Toinen liike – Pään yli kierto

Toisessa liikkeessä varioidaan hieman ensimmäistä. Pallo otetaan käsiin vartalon sivulta, viedään pään yli ja heitetään toiselle puolelle vartalon sivulle.

ulkotreeni

Kolmas liike – Heittopunnerrus

Kolmas liike jatkaa samaa linjaa, mutta on hiukan monipuolisempi sisältäessään punnerruksen sen alussa.
Aloitetaan asettumalla punnerrusasentoon kädet pallon päällä. Punnerretaan kessan, pompataan ylös, napataan pallo käsiin, nostetaan se pään päälle ja heitetään takaisin maahan.

ulkotreeni

ulkotreeni

Neljäs liike – Kierto vartalon yli

Viimeinen liike on kiertoliike, jossa asetutaan istumaan maahan pallon jäädessä vartalon sivulle. Otetaan pallo siitä käsiin, kierretään se kiertoliikkeellä vartalon yli ja heitetään toiselle puolelle.

Kiertoharjoittelu

Nyt liikkeet on esitelty ja ne voidaan yhdistää yhteen putkeen. Itse tein viisi toistoa kolmessa ensimmäisessä liikkeessä ja kymmenen viimeisessä. Kiertoja voi tehdä esimerkiksi viisi, leväten hetken aikaa jokaisen kierron jälkeen ennen seuraavaa.

Treenin päälle voikin sitten ottaa pienet nokkaunet 🙂

Tsekkaa TÄÄLTÄ kuka ihme on tämä hullu pallojen heittelijä!

Muistakaahan laittaa seurantaan Metallisydämen sometilit:

Metallisydän Facebookissa

Metallisydän Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *