Hae
Metallisydän

Yhteinen mini-talviloma

Meillä on Emilian kanssa menossa talvilomaviikko, aiotaan lekotella ja rötkötellä ihan koko viikko ja tehdä kaikenlaista kivaa äidin ahertaessa töissä… No onneksi äidinkään ei tarvitse ihan koko viikko aahertaa, vaan Sari sai järkättyä itselleen maanantain ja tiistain vapaaksi ja me päästiin viikon alkajaisiksi viettämään kaikki yhteinen mini-talviloma.

Yhteinen mini-talviloma

Me ollaan jo monena vuonna käyty talvilomalla Muumimaailman taikatalvessa. Vaikka Emilia ei mikään valtava Muumi-telkkarisarjan fani olekaan, on Muumit silti tosi kova juttu ja Emilia on joka kerta ollut Muumimaailmassa ihan innoissaan. Niinpä me päätettiin tänäkin vuonna suunnata Naantaliin. Tällä kertaa varattiin etukäteen Offerillan kautta majoitus Kultaranta Resortissa ja liput Muumimaailmaan kahdeksi päiväksi…

yhteinen

Maanantaina halailtiinkin Muumeja oikein urakalla, oli Muumimammaa, Nipsua ja Nuuskamuikkusta ja vaikka mitä muita. Emilia nautti jälleen kerran Muumimaailmasta täysillä, leveä hymy huulilla. Ja on se Muumimaailma kieltämättä näin aikuisenkin näkökulmasta ihan huikea paikka, saati sitten lapselle, joka pääsee ikään kuin sukeltamaan sisään satuun ja tapaamaan kaikki suosikkihahmonsa.

Todellinen taikatalvi

Tietynlaista ironiaa on kyllä se, että meillä on ollut vuosisadan talvi, lunta metrin verran ja kivaa pikku pakkasta – ja sitten tulee talviloma ja Muumimaailman taikatalvi ja vettä alkaa sataa. En voinut olla koko ajan Muumimaailmassa miettimättä miten upea tapahtuma se olisi ollut vain pari viikkoa aikaisemmin kun vesisateen sijaan olisi taivaalta leijaillut lunta ja vesilammikoiden sijaan olisi kaikki paikat ollut täynnä valkoisia lumikinoksia… Olisi mäenlaskukin ollut hiukan erilaista kun kura ei olisi roiskunut katsojien silmille…

Toinen päivä muissa merkeissä

Kurakelistä huolimatta meillä oli todella kiva päivä Muumien kanssa. Tiistaina kuitenkin kun heräiltiin hotellihuoneesta ja suunnattiin aamupalalle, satoi ulkona siinä määrin vettä, että Muumit melko varmasti muistuttaisivat lähinnä märkiä pesusieniä, joten päätettiin sitten kuitenkin skipata Muumimaailma toiselta päivältä ja turvauduttiin varasuunnitelmaan. Niin me sitten aamupalan jälkeen suunnattiin yhteistuumin Raision HopLopiin leikkimään. Se osoittautui loistavaksi ideaksi ja kun HopLopissa oli kolme tuntia vedetty täysillä pitkin kiipelytelineitä, pallomeriä ja liukumäkiä, oltiin jo ihan valmiita lähtemään kohti kotia…

Kotiinpäin ajellessa mietiskelin, miten on aika jännä juttu, että vaikka koko reissu toteutettiin täysin Emilian ehdoilla, nautti siitä itsekin ihan täysillä. Jotenkin sitä peilaa lapsen riemua ja onnellisuutta itseensä ja nauttii kaikesta touhusta itsekin ihan täysillä. Emilialle koko reissu oli melkoinen kokemus Muumeineen, HopLopeineen ja yöpymisineen hotellihuoneessa – ja sitä se oli myös isille 🙂

2 kommenttia

  1. Anu HopLopista kirjoitti:

    Ihana kun kävitte meillä HopLopissa! Loma lasten ehdolla on parasta.
    Saanko jakaa blogisi HopLopin Facebook sivustolla?

    • metallisydan kirjoitti:

      Vitsi, nyt vasta huomasin kommenttisi… Tottakai postauksen saa jakaa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.