Hae
Metallisydän

Trash polka sleeve – nyt se on valmis!

Hiukan yli kaksi vuotta sitten projekti alkoi, kehittelin yhteistyössä tatuointitaiteilija Tim Cichonin kanssa suunnitelman vasemman olkavarteni koristelemiseksi trash polka -tyylisillä tatuoinneilla. Projekti oli pitkä ja täynnä tatuointikoneen surinaa, tuskaa, nautintoa, mukavaa jutustelua ja hampaiden kiristystä. Kerran se oli jo valmis, mutta laajeni sittenkin käsittämään pelkän olkavarren sijaan ihan koko käsivarren… Nyt projekti on kuitenkin ihan oikeasti valmis.

Trash polka sleeve – nyt se on valmis!

Taisi olla jotakuinkin vuosi 2000 tai jotain sinnepäin kun otin toisena tatuointinani vasempaan olkavarteeni kalkkarokäärmeen luurangon. Silloin sen syhersi olkavarteeni paikallinen nuori kaveri, joka oli tilannut itselleen jostain tatuointilaitteet – ja jälki oli sen mukaista, tosin silloin olin törkeän ylpeä isosta tatuoinnistani. Kerran jo aikaisemmin tuota tatuointia paranneltiin toisen, ihan oikean tatuoitsijan toimesta, mutta edelleenkään en ollut kokonaisuuteen tyytyväinen. Niinpä reilu pari vuotta sitten päätin, että nyt tuo olkavarsi laitetaan kunnolla uusiksi. Yhdessä sitten luottoheppuni, tatuointitaiteilija Tim Cichonin kanssa pohdittiin mitä olkavarteeni taiteiltaisiin, ja päädyttiin Trash polkaan.

Tästä lähdettiin liikkeelle tammikuussa 2018:

Ensimmäinen vaihe

Projektin ensimmäisessä vaiheessa Tim teki tuon käärmeen luurangon uusiksi niiltä osin, miltä se ei tulisi myöhemmin peitetyksi ja lisäsi samalla ympärille muunmuassa toivontäyteisen ”It’s always darkest before the dawn” lainauksen Dark Knight -elokuvasta.

Toinen vaihe

Projektin toisessa vaiheessa olkapäähäni lisättiin käärmeraukan kaveriksi pääkallokiitäjä ja geometristä kuviointia.

Kolmas vaihe

Projektin kolmannen vaiheen muistan tuskallisimpana tatuointisessiona kautta aikojen. Siinä missä olen esimerkiksi molempia pohkeita tatuoitaessa nukahtanut tatuointipedille, ei hauiksen sisäpintaa tatuoitaessa olisi tullut mieleenkään nukahtaa, niin paljon tällä kertaa sattui. Itse tatuoiminen ei sattunut yhtään sen enempää kuin muuallekaan, mutta käden asento oli sen verran vi**umainen, että polte olkapäässä oli melkoinen samalla kun sormet menivät miltei tunnottomiksi… Mutta valmista tuli.

Neljäs vaihe

Jos hauiksen sisäpintaa tatuoitaessa ei paljon nukuttanut, projektin seuraavassa vaiheessa ojentajan puolelle kahleista irti riistäytyvää sydäntä tatuoitaessa havahduin taas tatuointipediltä pariin otteeseen kuola poskella…

Vaihe viisi

Projektin viidennessä vaiheessa saatiin homma valmiiksi viimeistelemällä ja itselleni tärkeitä arvoja mukaan liittämällä. Saattoi sinne samalla sujahtaa myös suosikkibändini logokin…

Tässä kohtaa tosiaan kuvittelin jotenkin harhaisesti että projekti olisi valmis, mutta eipä siinä kauaa mennyt kun löysin taas itseni Timin studiolta ja homma jatkui…

Vaihe kuusi

Seuraavaksi projekti startattiin uudelleen tarkoituksena jatkaa poulikas hiha kokonaiseksi. Tällä kertaa Tim taiteili kättäni koristamaan omaa elämääni ohjanneen ohjenuoran ”You’ll never fly, unless you dare to jump” eli vapaasti käännettynä Jos et hyppää, et voi lentää.

Vaihe seitsemän

Vaiheesta seitsemän on aikaa nyt kolmisen viikkoa, silloin forkkuni sisäsyrjään ilmeistyi pääkallo, jonka läpi kasvaa ruusu. Kuvaan on myös kätketty kirjaimet L, O ja V, jotka muodostavat kädessä jo ennestään olleen, minulle hyvin merkityksellisen E-kirjaimen kanssa sanan love, rakkaus.

Projektin viimeinen vaihe

Tällä viikolla projekti tuli valmiiksi. Viimeisellä kerralla Tim taiteili kyynärvarteni päälipuolelle toisen pääkallokiitäjän, ranteeseeni kuoriaisen ja kyynerpään seudulle pätkän kettinkiä. Samalla projekti viimeisteltiin lisäämällä mukaan vielä pari minulle tärkeää arvoa ja hieman väriä sinne tänne.

Nyt koko projekti on valmis

Nyt tämä reilut pari vuotta hiljalleen edennyt projekti on valmis ja olen siihen enemmän kuin tyytyväinen. Tykkään todella paljon käsivarteni tatuoinneista ja kaikista niistä hienoista yksityiskohdista ja (piilo)merkitykistsä joita kuviin sisältyy.

trash polka

Mitä seuraavaksi?

Nyt kun tämä trash polka -projekti on saatettu maaliinsa, on aika kehitellä jotain muuta. Mitähän sitä seuraavaksi keksisi, pari aikaa olisi tälle keväälle vielä varattuna…

Tim’s Ink Facebook-sivut löytyy TÄÄLTÄ ja Instagram-sivu TÄÄLTÄ, käykää ihmeessä ihailemassa kaikkea muutakin mitä Timin surisevista kynistä on lähtenyt 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *