Hae
Metallisydän

Sarin harjoituskisat – Mitkä on nyt fiilikset?

Lahden Fitness Expo ja Body Fitneksen SM-kisat lähestyy vääjäämättä ja Sarin kisaprojekti lähestyy huipennustaan. Viime viikonloppuna Vierumäellä järjestettiin harjoituskilpailu, jossa Sari pääsi ensimmäistä kertaa astelemaan lavalle tuomariston silmien eteen…

Jari:

Me startattiin aamulla kotoa kohti Vierumäkeä ja täytyy kyllä sanoa, että tunnelma oli koko menomatkan aika vaisu. Myönsi Sari sitä tai ei, niin jännäkakkaa oli housussa varmasti ainakin kourallinen…

Ei se toki mikään ihme ole, itseänikin olisi varmasti jännittänyt nousta lavalle bikineissä…

Sari:

Projektin alusta on nyt vierähtänyt sellainen puolitoista vuotta ja nyt aletaan pikkuhiljaa olla lähellä sen loppua. Harjoituskisa oli ensimmäinen etappi, jota odotin tällä kisataipaleella. Harjoituskisaa edeltävällä viikolla en vielä oikeastaan ihan hirveästi osannut jännittää. Harjoittelin poseeraamista mahdollisimman paljon itsekseni peilin edessä ja ilman peiliä. Lisäksi valmentajani Ringa Ruisniemen kanssa katsottiin asentoja kuntoon ja harjoiteltiin i-kävelyä.

Tuolla harjoituskisaa edeltävällä viikolla kunto oli kirein tähän mennessä ja mieli oli odottava, jännittynyt ja positiivinen. Olinhan kuitenkin treenannut pitkään jo tätäkin päivää varten.

Kun saavuttiin itse kisapaikalle, alkoi toden teolla jännittää. Jotenkin sitä alkoi heti myös verrata itseään muihin, toinen toistaan lihaksikakampiin ja kireämpiin ”kilpakumppaneihin” – tai siltä se itsestä ainakin tuntui. Yritin ajatella asiaa kuitenkin positiivisen kautta – ja tehdä parhaani.

Henki kaikkien kisaajien kesken lavan takana ennen lavalle menoa oli mahtava. Siellä tsempattiin toisiamme ja juteltiin niitä näitä. Lavalle noustessamme en oikeastaan varmaan ajatellut mitään. Päällimmäinen tunne oli jännitys. Rentous, jota ajattelin pitäväni yllä ja vain nauttia lavalla olosta, oli jossain muualla. Muistan vain ajatelleeni ”hymyile”.

harjoituskisat

No, kyllähän se nyt joten kuten meni. Paremminkin olisi tietysti voinut mennä, mutta tämähän oli vain harjoitus! Ja hyvä harjoitus olikin. Harjoituskisan jälkeen olo oli positiivinen, mutta illalla tuli jotenkin epätoivoinen fiilis kaikesta ja jopa paniikki että miten osaan virallisessa kisassa olla rentona ja tehdä kaikki poseasennot niin kuin ne on harjoiteltu. Valmentajat ja Jari tyynnyttelivät tunnekuohuani ja saivat mut taas ajattelemaan, että kaikki sujuu hyvin.

Olen ääretömän tyytyväinen, että osallistuin harjoituskisaan. Nyt tiedän miltä lavalla oleminen tuntuu. Tuomareilta sai asiallisen ja rakentavan palautteen ja tässä on vielä 5 viikkoa aikaa rakentaa minusta paras mahdollinen Sari Lahden SM-kisoihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.