Hae
Metallisydän

Do it yourself – Festaripaita!

Huomenna se on, vuoden kohokohta, KarmaRock! Tässä on tullut fiilisteltyä etukäteen jo jonkin aikaa ja tehtyä valmisteluja. Viltti on viikattuna valmiiksi, kylmälaukku ja kylmäkallet valmiina, eväät suunniteltuna… ja oma festaripaita tehtynä!

Do it yourself – Festaripaita!

Vuosikaudet olen perinteisesti pukeutunut KarmaRockissa vanhaan kunnon festaripaitaani, Maij’ Karman Kauniit Kuvat bändipaitaan jostain arviolta 25 vuoden takaa. Nyt tässä parin vuoden aikana päässyt käymään pieni lipsahdus ja olen päässyt kasvamaan ulos tuosta paidastani…

Jotain oli siis keksittävä. Ja koska pari vuotta sitten tuunasin itselleni festarifarkut, tällä kertaa päätin tuunata festaripaidan!

Vaihe 1 – paita

Ihan ensimmäiseksi oli hankittava tarkoitukseen sopiva paita. Alkuperäinen ajatukseni oli hankkia t-paita, mutta viimeaikaisten sääennusteiden myötä päädyin lopulta hihattomaan paitaan. Senkin voi toki tuunata t-paidasta repimällä hihat irti, mutta itse menin siitä mistä aita on matalin ja ostin suoraan hihattoman version (H&M 4,95€)

Vaihe 2 – teippaus

Suunnitelmana oli kehitellä mustaan paitaan tuttu valkoinen kruunulogo. Haaveena oli vielä saada logo näyttämään ikään kuin kuluneelta… Kävin hankkimassa pari rullaa maalarinteippiä (HongKong 3,95€) ja ei muuta kuin teippaamaan logoa paidan rintaan. Ei ollut muuten ihan niin helppoa kuin voisi erehtyä luulemaan…

Vaihe 3 – maalaus

Kun logo oli teipattu paitaan, oli maalaamisen vuoro. Ja kun tehdään festaripaitaa, se tehdään kunnon Vinhalla (K-Rauta 99,90€) eikä millään kangasväreillä joita vaimo yritti ehdotella… Siitä siis vaan huolella sutimaan maalia paitaan.

Tässä kohtaa on huomautettava, että maalista kostea kangas venyy herkästi ja uhkana on että se menee ryppyyn, mikä tietysti näkyy lopputuloksessa ikävinä raitoina. Huolellisuus ja maltillisuus ovat siis avainasemassa maalin sutimisen suhteen.

Vaihe 4 – teippien irrotus ja valmis lopputulos

Kun maali on kunnolla kuivunut, voi teippaukset irrottaa ja ihastella valmista festaripaitaa. Ei se ehkä mikään upea taideteos ole, mutta ehdottomasti paras festaripaita jonka olen koskaan itse tehnyt!

festaripaita

Kustannukset

Hintaa paidalle muodostui seuraavasti:
– Itse paita 4,95€ (H&M)
– Teipit 3,95€ (HongKong)
– Maali 99,90€ (K-Rauta)
Eli yhteensä 108,80€

Kuten sanonta kuuluu ”Tein itse ja säästin”.

Yksi kommentti

  1. Anna kirjoitti:

    Nyt repesin tähän festaripaitajuttuun! Niin hauska lopetus! Hieman tylsältä vaikutti minulle tämä postaus, onneksi luin loppuun!
    Mukavaa viikonloppua festeihinne!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *