Hae
Metallisydän

Kotisalin käsipainosarja ja telineen tuunaus

Oma kotisalini sai alkunsa muutama vuosi sitten kyykkyhäkistä ja levypainosetistä. Hyvin nopeasti homma lähti laajenemaan ja koska itse käytän treeneissäni suhteellsien paljon käsipainoja, oli yksi alkupään hankinnoista pienehkö käsipainosarja. Sittemmin tuo kyseinen käsipainosarja on saanut uuden kodin muualta ja tilalle olen kerännyt GoFitness Megastoresta vähän kerrallaan Hexagon-käsipainosarjaa. Nyt tuo sarja on valmis, mutta toi mukanaan pienen tuunaustarpeen…

käsipainosarja

Käsipainosarja

Alkuperäinen käsipainosarjani oli 2,5 kilosta 20 kiloon. Se jäi heti alkuun auttamattomasti pieneksi ja hiukan vertailtuani päädyin hankkimaan Hexagon-painoja vähän kerrallaan. Ensin 30 kiloon asti, sitten 40 kiloon ja nyt alkuvuodesta tilasin viimeiset neljä paria, joiden myötä sarja tuli valmiiksi.

Käsipainot ennen viimeisintä täydennystä

Se aiheutti kuitenkin haasteen… Ajatus oli, että raskaimmat käsipainot olisivat telineen alla, mutta eihän ne leveydeltään sinne mahtuneet. Alas olisi pitänyt mahtua viisi paria käsipainoja, mutta telineiden jalkojen väliin mahtui yhteensä vain neljä käsipainoparia, yksi jäi yli…

Mihinkäs se yksi pari laitetaan…?

Telineen tuunausta

Ei siis muuta kuin työkalut käteen ja tuunaamaan. Mittailin, että kun rakennan isoimmille käsipainoille telineen alle oman tason, mahtuu viimeinenkin pari nätisti telineeseen.

Hain kaupasta pari tankoa kulmarautaa ja maalia, katkaisin raudat oikeaan mittaan ja maalasin hopeamaalilla. Sitten porailin reiät niin kulmarautoihin kuin telineen jalkoihinkin ja pulttasin kokonaisuuden yhteen. Tuli muuten todella jykevä ja tukeva, vaikka itse sanonkin.

Lopuksi asettelin käsipainot uudistettuun hienoon telineeseensä. Täydellistä.

Nyt kotisaliltani löytyy erillinen kilon välein kasvava1-10 kilon käsipainosetti, jonkä jälkeen sarja jatkuu 2,5 kilon välein aina 50 kiloon asti. Varmasti riittävästi tällaiselle perustreenaajalle.

Hexagon-käsipainot löytyy GoFitness Megastoresta niin yksittäisinä pareina kuin isompina sarjoinakin. Itse aloitin oman sarjani valmiista setistä, jota sitten olen täydennellyt muutama pari kerrallaan. Käy tsekkaamassa itsellesi sopivat painot! Nyt ei kannata vitkastella ettet jää ilman, treenivälineitä myydään nyt kovaa vauhtia useiden kuntosalien ollessa kiinni!

TÄSTÄ suoraan Hexagon-käsipainoihin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.