Hae
Metallisydän

Koko ukko on revennyt, mutta treenaaminen ei lopu!

Tässä on nyt parin kuukauden sisällä revennyt ensin rintalihas ja sitten hauis. Molemmat onneksi vain osittain. Leikkausta ei tarvittu kummankaan kohdalla, vaan molemmat kuntoutuvat itsestään… Mutta mites tuo pääkoppa?

treenaaminen

Ensin repesi rinta

Rintalihas repesi osittain reilu pari kuukautta sitten penkkipunnerrusta tehdessä. Tunne oli ilkeä, olin laskemassa tankoa rauhallisesti rinnalle kun tunsin lihaksen repeävän ja väittäisin siitä ihan kuuluneen rutiseva äänikin. Kipu rinnassa oli aikamoinen ja oikein kunnon mustelma levisi käsivarteen seuraavien päivien aikana.

Ensin alkuun rinta oli lähes tuskallisen kipeä. Yöllä ei oikein saanut nukuttua kun jokainen liikahdus sattui ihan kunnolla. Treenaaminen oli kokonaan tauolla jonkin aikaa, mutta heti kun pystyin palasin salille tekemään edes jotain. Jalkatreenistä se alkoi ja jalkoja treenasinkin eniten tuon kahden kuukauden ajan repeämän jälkeen, ottaen kuitenkin pikkuhiljaa mukaan muitakin lihasryhmiä sitä mukaa kuin se onnistui. Olin jo aika hyvässä vaiheessa, rintaa lukuun ottamatta melkein kaikkia muita lihasryhmiä pystyi jo treenaamaan, kunnes…

Sitten repesi hauis

Hauis ei revennyt edes salitreenissä, vaikka kuntosalilla repesikin. Olin juuri saanut asennettua uuden tankotelineen kotisalin seinään, kerättyä työkalut pois ja imuroitua roskat. Lopuksi piti siirtää painokiekkoteline paikalleen ja siinähän se hauis sitten repesi. Ihan samanlainen repeävä tunne hauiksen alapäässä ja rusahtava ääni kuin rinnan revetessä.

Tällä kertaa kipu ei ollut yhtä kova kuin rinnan revetessä, mutta vitutus oli arviolta kymmenkertainen. Juuri olin himmaillut treeneissä pari kuukautta rinnan kuntoutuessa ja nyt koko homma alkaisi alusta. VOI VI**U!

Treenaaminen ei lopu!

Siinä taas pari päivää itseäni ja revenneitä lihaksiani keräiltyäni päätin että tämä ukkohan ei luovuta, kyllä sitä edelleen jotain pystyy salilla treenaamaan ja niinpä tein taas paluun painokiekkojen, levytankojen ja saliselfieiden maailmaan.

Pikkuhiljaa tässä on taas treenailtu ja hauistakin tein varovasti pienillä painoilla pumppaillen alkuviikolla. Kyllähän se hiukan sattui, mutta antoi vahvaa uskoa siihen, että täältä noustaan vielä!

Sitäpaitsi, eihän se nyt ole puntti-pate eikä mikään, jolla ei lihakset välillä vähän repeile!

3 kommenttia

 1. Naruhauis kirjoitti:

  Morjes! Kuka totesi, ettei leikkausta tarvitse siihen hauiksen alapään repeämään? Kyselen kun itsellä sattui sama eilen ja kuulostaa turhan pitkältä saikulta kun käsi kuitenkin toimii ja liikkuu normaalisti vaikka hauis onkin vähän vetäytynyt

  • metallisydanjari kirjoitti:

   Lääkäri sen totesi ja ihan hyvä näin, hauis on kuntoutunut ihan kokonaan. Enää ei oikeastaan edes huomaa eroa voimatasossa oikean ja vasemman hauiksen kesken. Muoto on hiukan hassu, mutta se nyt ei haittaa mitään 🙂

 2. Naruhauis kirjoitti:

  Ja kuinka se kuntouttamasi hauis on pärjännyt tähän mennessä? Koetko, että olisi kannattanut mennä veitsen alle?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *