Hae
Metallisydän

Erilaiset äitityypit

Meillä jokaisella on sellainen. Niitä on isoja ja pieniä, hiljaisia ja äänekkäitä. Joku toimii kahvin avulla ja joku toinen pysyy uskomattoman pitkiä aikoja toimintakykyisenä pelkällä tahdonvoimalla. Ne on kaikki ihan erilaisia, mutta silti ihan äärettömän rakkaita. Niitä kutsutaan äideiksi.

Erilaiset äitityypit

Millaisia nämä äiti-ihmiset oikein ovatkaan? Päätin tehdä äitienpäivän kunniaksi pienen katsauksen äitien maailmaan…

Ylihuolehtiva hössöttäjä -äiti

Ylihuolehtiva hössöttäjä -äiti huolehtii että lapsella on ainakin kahdet pitkät kalsarit (tai legginsit) collareiden ja ulkohousujen alla, vaihtosormikkaat ja pipo varmasti korvilla kun lapsi lähtee viemään roskapussia – kesäkuussa.

Ylihuolehtiva hössöttäjä -äidin sydän murtuu kun lapsi ei huoli häntä enää kouluun mukaan niistämään nenää. Eväät ja itse kudotut villasukat äiti silti sujauttaa salaa lapsen reppuun joka aamu.

Pojat on poikia -äiti

Pojat on poikia -äiti ei paljon lastensa toilailuista hätkähdä. Milloin on otsassa mustelma, milloin polvet ruvella, äiti tuhahtaa poikien olevan poikia. Kolhut kuuluu asiaan ihan samalla tavalla kuin naapurin rikki mennyt ikkuna tai räjähtänyt postilaatikko.

Ei meidän Pertti -äiti

Ei meidän Pertti -äidin pikku Pertti ei koskaan voi tehdä mitään pahaa. Pertti ei kiusaa, Pertti ei nimittele, Pertti viittaa aina tunnilla ja auttaa mummot kadun yli – tai niin äiti ainakin kuvittelee. Syy on aina toisissa ja Pertti viaton enkeli.

Harrastaja-äiti

Harrastaja-äiti harrastaa lastensa harrastamista. Harrastaja-äidin lapsilla on kaikilla ainakin kolme harrastusta – joka päivä. Äiti on innolla mukana jokaisessa, kannustamassa taitoluistelutreeneissä, myymässä makkaraa jalkapallokentän reunalla ja leipomassa pikkuleipiä partiolaisten myytäväksi. Harrastaja-äiti toimii vapaaehtoisena lapsensa enkelikuoron taustajoukoissa vielä paljon sen jälkeen kun oma lapsi on jo lopettanut koko harrastuksen.

Pullantuoksuinen äiti

Pullantuoksuinen äiti leipoo aina pullaa, tai ainakin sämpylöitä. Lapsen tullessa kotiin on maitolasi ja tuore sämpylä jo pöydällä odottamassa. Päivälliseksi äiti tekee perunamuusia ja lihapullia ja iltapalaksi pannukakkua, kudottuaan siinä välissä muutaman parin villasukkia.

Kiireinen ura-äiti

Kiireinen ura-äiti on aina menossa. Välillä saattaa mennä muutama päivä niin ettei lapsia ehdi edes nähdä, mutta onneksi watsappissa voi soittaa videopuheluita ja rahaa jättää aina silloin tällöin pöydän nurkalle. Sitäpaitsi naapurin Pirkko on aina kotona, Pirkolta voi kyllä tarvittaessa kysyä apua läksyissä.

Hiekkalaatikko-äiti

Hiekkalaatikko-äiti viettää kaiket päivät istuen hiekkalaatikon reunalla ja jutellen muiden äitien kanssa. Hiekkalaatikko-äiti tietää aina kaikkien kuulumiset, kenellä on kihomatoja ja kenellä syyhy ja hiekkalaatikko-äidiltä löytyy aina vinkki joka tilanteeseen ja ratkaisu joka ongelmaan. Hiekkalaatikko-äiti tietää aina paremmin, niin omien lastensa kuin muidenkin lasten asiat.

Ei minun nuoruudessa -äiti

Ei minun nuoruudessa -äiti jaksaa ihmetellä maailman menoa. Tämän äidin nuoruudessa ei ollut kännyköitä eikä juutuubeja, ei veispuukkeja eikä televisiostakaan tullut muuta kuin napakymppi. Silloin ei ollut oikeastaan mitään ja silti kaikki oli paremmin.
.

Mikä näitä kaikkia äitejä yhdistää?

Kaikki äidit on maailman parhaita äitejä ja ihan uskomattoman rakkaita. Mielettömän hyvää äitienpäivää ihan kaikille äideille!

äitienpäivä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *