Hae
Metallisydän

Mietin vuosia, miten se voi olla niin v*tun vaikeaa…

Olen treenannut salilla nyt yli kaksikymmentä vuotta ja siitä ajasta suurimman osan olen treenatessa pohtinut yhtä suurta kuntosalimysteeriä…

Voiko se olla niin saatanan vaikeaa laittaa ne painot takaisin paikoilleen?

Suurimman osan treenivuosistani olen treenannut yhdellä samalla salilla, itseasiassa tuolla nyttemmin jo suljetulla salilla tuli treenattua yli kymmenen vuotta. Siitä salista muodostui melkein kuin toinen koti, joskin yksi asia jaksoi vituttaa kerrasta toiseen. Se että painot jätettiin lojumaan ihan minne sattuu.

Käsipaino-alue oli aina kuin pommin jäljiltä. Siinä ei lojunut pelkästään käsipainoja, vaan kaikenmaailman roinaa levypainoista kahvakuuliin ja steppilautoihin. Käsipainolle saattoi joskus joutua etsimään paria salin toisesta päästä ja usein tuntuikin että aikaa painojen etsimiseen tuhrautui enemmän kuin itse treeniin.

vaikeaa

Ensialkuun jaksoin tuolla salilla joka kerta järjestää käsipainot telineisiin treenin aluksi, mutta ei siinä lopulta pitkään mennyt kun turhautuneena luovuin siitä puuhasta, kun seuraavana päivänä vastassa oli aina sama kaaos.

Toinen vastaava sotatoimialue oli maasteveto/kyykkypaikka. Siellä lojui lähes poikkeuksetta edellisen treenaajan käyttämät painokiekot kasoissa siinä, mihin ne tangosta oli saatu kiskottua, tai sitten tangossa purkamattomina. Oli se helvetin hienoa aloittaa oma treeni raivaamalla levypainojen keskelle tilaa että mahtuu tekemään omaa maastavetotreeniä.

Ja ei, kyse ei ollut painotelineiden puutteesta, niitä kyllä salilta löytyi. Jostain syystä useimmille treenaajille tuntui kuitenkin olevan jotenkin mahdottoman vaikeaa laittaa niitä kiekkoja telineisiin…

Ei, se ei oikeasti ole mahdotonta!

Siitä on nyt reilu kolme vuotta kun muutimme uuteen kotiin ja samalla tuli aika vaihtaa kuntosalia. Uudeksi saliksemme valikoitui kotimme lähellä oleva kuntosali, WellGo Training Center.

Ennen salin valitsemista kävimme Sarin kanssa tutustumassa WellGo:lla. Siinä kierrellessämme naureskelin itsekseni, että ei meitä varten nyt olisi sentään tarvinnut koko salia siivota. Kaikki painot oli paikoillaan, käsipainot kokojärjestyksessä ja painokiekot telineissään. koko sali oli järjestyksessä ja siisti.

Kyykkyhäkkien ympärillä tai maastavetopaikoilla ei lojunut painokiekkoja, vaan ne olivat siististi telineissä, kokojärjestyksessä. Kaltaiseni liki neuroottisen ihmisen silmä lepäsi, joskin olin varma, ettei sali olisi seuraavalla käyntikerralla enää vastaavassa kunnossa, vaan palautunut normaaliin olotilaansa.

Nyt kun on kolme vuotta treenejä takana WellGo:lla, alan pikkuhiljaa uskoa että WellGo:lla käsipainot laitetaan käytön jälkeen takaisin omille paikoilleen, kiekkoja ei jätetä laitteisiin tai lattioille lojumaan, vaan niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, palautetaan niille kuuluviin telineisiin.

On oikeasti aika hienoa treenata, kun tietää aina mistä löytää minkäkin kiekon tai käsipainon eikä sitä tarvitse etsiä ympäri salia. Kahvakuulat ja steppilautakin löytyvät niille kuuluvilta paikoiltaan eikä jostain salin nurkasta tai keskeltä lattiaa.

Tästä suuri kiitos kuuluu salin omistajille ja henkilökunnalle, mutta myös asiakaskunnalle. Ei sitä WellGo:ta turhaan kehuta Porin parhaaksi kuntosaliksi!

P.S. Kaikki postauksen kuvat on ihan aitoja, treenin ohessa otettuja kuvia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *