Hae
Metallisydän

Lisää välineitä tehokkaaseen selkätreeniin

Oma kotisalini alkaa olla välineistöltään nykyiseen tilaansa nähden lähes maksimikapasiteetilla. Juurikaan ei uusia laitteita enää mahdu, mutta monenlaisella pienvälineistöllä on mahdollisuus edelleen laajentaa treenausmahdollisuuksia. Tällä kertaa tilasin GoFitness Megastoresta pari uudenlaista soutukahvaa antamaan lisää potkua selkätreeniin.

Lisää välineitä tehokkaaseen selkätreeniin

Ehkä suurin yksittäinen tekijä kotisalini selkätreenin monipuolisuuden mahdollistamisessa on luonnollisesti ATX:n taljalaite, jolla on mahdollista suorittaa lukematon määrä erilaisia liikkeitä niin ylätaljassa kuin alataljassakin. Kahvoja tuohon taljalaitteeseen löytyy kotisalilta lukemattomia ja niiden myötä on erilaiset versiot ylätaljavedoista ja alataljavedoista tulleet tutuiksi. Tällä kertaa oli kuitenkin kyse jostain ihan muusta…

ATX laatua, jälleen kerran

Olen jo muutama vuosi sitten todennut ATX välineiden ylivoimaisuuden hintaluokassaan. ATX:n laitteet, tangot ja välineet ovat todella laadukkaita, mutta silti kotisalia rakentavan harrastajan saavutettavissa hinnoiltaan. Siksipä tälläkin kertaa uudet soutukahvani ovat, mitäpä muutakaan kuin ATX:n kahvoja.

Tällä kertaa selkätreeniä tehostavat GoFitness Megastoresta tilaamani ATX:n uudet kulmasoutukahvat, jotka liitetään kätevästi suoraan ihan tavalliseen levytankoon. Molemmat kahvat ovat umpimetallia ja todella tukevat ja jämäkät, tykkäsin heti niiden tuntumasta.

Ensin testiin leveä kahva

Aloitin tämän testiselkätreenin leveällä ATX soutukahvalla. Pujotin ensin sen levytankoon ja perään muutaman levypainon (joista juttua TÄÄLLÄ).

Sitten lähdin kiskomaan. Tuntuma oli todellakin hyvä, kahva oli tukeva ja siitä sai hyvän otteen. Tätä liikettä on tullut tehtyä kohtalaisen paljon ihan tavallisella suoralla levytangolla. Tässä oli kuitenkin yksi todella mukava ero tuohon suoralla tangolla tehtävään kulmasoutuun verrattuna, tässä käsien asento oli huomattavasti parempi tangon pienen mutkan ansiosta.

Sitten oli kapean kahvan vuoro

Vaihdetaan seuraavaksi kapeaan ATX soutukahvaan ja lähdetään miltä T-kulmasoutu sillä tuntuu.

Tämä on liike, jota tehdään usein heittämällä kapea V-mallinen taljakahva tangon alle. Siihen nähden huomattava etu on tämän ATX-kahvan tukevuus, se ei heilu, ei kolise, eikä ainakaan liiku tangossa liikkeen aikana. Samalla myös liikerata on pidempi kun kahvan saa rutistettua rintakehään asti eikä painokiekot ota ensin vastaan.

Tuomio

Kyllä, olen erittäin tyytyväinen! Näillä kahvoilla saan taas omalle kohtalaisen kompaktille kotisalilleni lisää liikevalikoimaa ja tehoa selkätreeniin.

Tietynlaisena hifistelijänä aion rakentaa pienen korokkeen jalkojen alle, jotta myös venytys liikkeen ala-asennossa on tehokas eikä painot kolahda lattiaan liian helposti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.