Hae
Metallisydän

Kun painot on järjestyksessä, kulkee treenikin paremmin

En ole koskaan voinut sietää epäjärjestystä, en varsinkaan kuntosalilla. Sekaisin olevat käsipainot tai siellä täällä lojuvat painokiekot ärsyttävät jopa suhteettoman paljon. Siksi minulle on todella tärkeää että myös omalla kotisalilla kaikki kamppeet on järjestyksessä.

Bumber-painoja

Jokin aika sitten tilasin Metallisydän Gymille jonkin verran ATX:n bumber-levypainoja, joihin olenkin tykästynyt todella paljon. Bumbereiden suurin etu on luonnollisesti se, että niitä kestää pudotella ihan eri tavalla kuin kahvallisia metallipainoja, jos siis tykkää tehdä jotain tempauksia tai crossfittijuttuja. Toinen etu on tukevuus. Kun painolevyt ovat leveitä, eivät ne heilu ja kolise tangossa ja esimerkiksi kyykkääminenkin on huomattavasti tukevampaa. Niin ja näyttäähän se miehekkäältä kun tanko on melkein täynnä 😀

Nyt pysyy painot järjestyksessä

Nuo ATX:n Bumber-painot tilattuani jouduin jonkin aikaa kestämään epäjärjestystä, niille kun ei ollut telinettä. Nyt odotukseni vihdoin palkittiin ja tällä viikolla GoFitness Megastoresta tilaamani Body Solidin bumber-painoteline saapui. Vihdoin sain uudet painokiekot järjestykseen!

Metallisydän Gymin hienous, sekä myös haaste on sen pieni koko. Vaatii jo melkoista suunnittelua saada sinne mahtumaan yhtään enempää kuntosalivarustusta siten, että tila ei ala tuntua ahtaalta tai epäkäytännölliseltä. Laajentaminenkin on kyllä käynyt mielessä, mutta ainakaan toistaiseksi en ole siihen vielä lähtenyt…
Tälläkin kertaa painotelineen valinta oli tarkan suunnittelun tulos. Sen paikka oli tarkkaan mietitty ja mittojen piti olla juuri oikeat, jotta teline loksahti paikalleen tukevasti ja turvallisesti, kuka nyt haluaisi treenatessa (tai muutenkaan) varpailleen paria sataa kiloa painokiekkoja…

Tämä Body Solidin painoteline oli juuri oikean mittainen ja siihen sopi juuri hyvin sopiva määrä painokiekkoja. Yhdet kaksikymppiset jouduin sijoittamaan entisten telineiden takimmaisiksi, mikä saikin suunnittelemaan kaikkien painokiekkojen vaihtamista Bumber-painoihin…

Saattaisihan se komealta näyttää kun sateenkaaren sijaan Smith-laitetta ympäröisikin tasakokoisten mustien kiekkojen armeija… Saa nähdä, muutamia muitakin kivoja täydennyksiä on suunnitteilla…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *