Hae
Metallisydän

Fitness-bloggarin kuminauhajumppa

Tässä on viimeaikoina tullu jaettua ohjeita mitä erilaisimpiin kotitreeneihin (niitä löydät Treenitietopankista). Tällä kertaa tarjolla on hieman jotain erilaista, tällä kertaa esittelen teille kotitreenin jo useamman vuoden takaa, Tässä teille Fitness-bloggarin kuminauhajumppa, olkaa hyvät!

kuminauhajumppa

Fitness bloggarin kuminauhajumppa

Kuminauhajumppa on helppo suorittaa ihan missä tahansa, se onnistuu oman olohuoneen tai työpaikan kahvihuoneen lisäksi vaikka hotellihuoneessa. Mukana tarvitset ainoastaan jumppatrikoot, reipasta mieltä ja jumppakuminauhan.

Pelkän jumppakuminauhan avulla on mahdollista treenata ihan koko kehon lihaksisto. Ainoastaan oma mielikuvitus on rajana erilaisille liikevariaatioille. Kuten mikä tahansa treeni, myös kuminauhajumppa aloitetaan kunnon lämmittelyllä, eihän kukaan halua reväyttää pakaraa kesken parhaan pepunkasvatuskauden? Lämmittelyä varten olen kehitellyt ihan oman, koko kehoa rasittavan, mutta suhteellisen helpon liikkeen myös aloitteleville jumppaajille. Laitetaan jumppakuminauha jalkapöydän päälle, otetaan kuminauhan päistä kiinni ja aletaan ojennella kroppaa suoraksi. Näin saadaan yhdellä liikkeellä näppärästi lämmiteltyä koko fitness-bloggarin herkän lihaksikas vartalo.

20140906_125430

Sitten päästäänkin siirtymään itse treenin pariin

Jokainen kotijumppaaja tahtoo luonnollisesti peppuunsa lisää pyöreyttä, joten aloitamme peppuliikkeillä. Ensimmäisenä liikkeenä on kaikille tuttu, yksinkertainen ja helppo takapotkujumppakuminauhallakontallaan, jolla saadaan peppuun sitä kaivattua pyöreyttä.

Asetu konttausasentoon ja laita kuminauha toisen jalan taakse. Tartu kuminauhan päistä kiinni ja potkaise jalka taakse. Mitä ylemmäs saat jalan nousemaan, sen tehokkaammin pakara pyöristyy!

20140906_124721

20140906_124724

Kun on saatu pakarat mukavaan pumppiin, jatketaan jalkaliikkeillä ja vieläpä sillä kaikkein parhaalla jalkaliikkeellä eli kyykyllä. Nyt monet vasta-alkajat kuvittelevat ettei kyykkyä pysty tekemään jumppakuminauhan avulla… Pystyy! Laitetaan kuminauhan päät jalkaterien alle ja kuminauha niskan taakse ja tadaa! Meillä on jumppakuminauhaniskantakanakyykky!

20140906_124543

20140906_124541

Ai että kun tekee höpöä kun parisataakin kyykkyä runttaa menemään : )

Moni kuvittelee että fitness-bloggarit eivät treenaa muuta kuin peppua. Se on kuitenkin vain median luoma harhaluulo. Lähes yhtä tärkeä kuin pepun pyöreys, on reiden kaari. Siksipä teemme reiden ulkosyrjälle ihan oman erikoisliikkeensä, eli kyljelläänmakuujumppakuminauhavastuksenajalannosto. Otetaan mukava kylkiasento lattialla ja laitetaan kuminauha tiukasti nilkkojen ympäri ja solmuun. Sitten ei muuta kuin rauhallisia nostoja. Muista vaihtaa välillä toiselle kyljelle!

20140906_124816

Sitten yläkehon pariin!

Aloitetaan yläkropan treenaaminen vaikkapa jumppakuminauhaovenkahvassavedolla. Kiepautetaan jumppakuminauha keskikohdastaan ovenkahvan ympärille, tartutaan kuminauhan päistä kiinni ja otetaan lievästi takaviisto asento. Sitten lähdetään vetämään kuminauhasta pitäen kyynärpäät lähellä kylkiä ja kohdistaen liike selän lihaksille.

20140906_125004

Selän treenaamisesta on luontevaa siirtyä takaolkapäihin, jokainen kotijumppaajakin tietää kehon tiimalasimallin tärkeyden. Olkapäälinja muodostaa tiimalasin yläreunan ja on siis lähes yhtä tärkeässä asemassa kuin alareunan muodostava lantio-peppu-akseli.

Takaolkapäärutistusjumppakuminauhaovenkahvassa on tehokas liike olkapään takaosalle. Jumppakuminauha pidetään kiinni ovenkahvassa, mutta ei vedetäkään sitä alhaalla sivuille, vaan ylös kädet leveällä.

20140906_125011

Jatketaan olkapäiden parissa vielä toisen liikkeen verran. Seuraavaa liikettä, istuen tehtävää jumppakuminauhapepunallapunnerrusta varten tarvitaan tuoli, joka kannattaa sijoittaa avoimelle paikalle keskelle lattiaa.

Istu tuolille ja laita jumppakuminauha kulkemaan pyöreän ja täyteläisen peppusi alta. Sitten yksinkertaisesti alat tehdä pystypunnerrusta pitäen kuminauhan päistä kiinni.

20140906_125330

20140906_125326

Nyt kun tuolilla kerran istutaan, voidaan samalla treenata myös pohkeet. Sopiihan täyteläisen pepun ja timmien reisien kaarien jatkoksi myös sopivan lihaksikkaat pohkeet.

Laitetaan jumppakuminauha päkiän alle, otetaan kuminauhan päistä tiukasti kiinni ja tehdään tiukka sarja jumppakuminauhapohjerutistusta istuen.

20140906_125229

Aika rientää kun on kivaa, vielä on kuitenkin aikaa yhdelle liikkeelle, joka on jumppakuminauhatossunallahauiskääntö. Tässä liikkeessä jumppakuminauha asetetaan seistessä jalkaterien alle, tartutaan kuminauhan päistä kiinni ja tehdään hauiskääntöjä tiukasti keskittyen tuntumaan hauislihaksessa.

20140906_124907

Näin on fitness-bloggarin kuminauhajumppa tehty ja koko kroppa huolella treenattu. Jos kuitenkin vielä jäi ylimääräistä energiaa, voi treenin päätteeksi tehdä vielä hyväähuomentajumppakuminauhalla-liikettä vähän niinkuin loppuverryttelyksi. Siinä laitetaan kuminauha niskan taakse, päät jalkaterien alle ja tehdään rauhallisia hallittuja toistoja.

20140906_124552

Fitness-bloggarin kuminauhajumppaa voi jokainen muokata oman mielensä mukaan ja kehitellä mitä erilaisempia liikevariaatioita. Kuten jo alussa mainitsin, vain mielikuvitus on rajana. Kannattaa kuitenkin noudattaa tiettyä varovaisuutta eikä yrittää ensimmäisellä kerralla kaikkein monimutkaisimpia liikkeitä. Huolimattomalla jumppakuminauhailulla saattaa olla ikäviä ja arvaamattomia seurauksia…

20140906_125542

Metallisydän Facebookissa

Metallisydän Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *