Hae
Metallisydän

Testissä uusi ryhmäliikuntamuoto – GoFlo!

Kuntosalitreeni on tällä hetkellä sitä meidän molempien suosikkihommaa. Sari on kuitenkin ollut ennen varsinaista ”kuntosaliuraansa” ryhmäliikuntatuntien aktiivikävijä ja itse taas olen tässä vuosien varrella laittanut henkeni alttiiksi testaamalla erilaisia ryhmäliikuntamuotoja aina bodypumpista spinningiin. Jokin aika sitten testiin laitettiin yhdessä ihan uusi ryhmäliikuntamuoto – GoFlo!

GoFlo

GoFlo

GoFlo-tunteja järjestää Porissa 100Syke ihan Porin ydinkeskustassa. 100Syke:n ryhmäliikuntatarjonnasta löytyy uuden GoFlo:n lisäksi niin aiemmin testaamamme ilmajooga kuin esimerkiksi uima-altaassa toteutettava HydroBic ja vaikka mitä muuta. Tällä kertaa päätettiin kuitenkin lähteä joustavien köysien varaan keikkumaan.

GoFlo:n tuntikuvaus on seuraavanlainen:

Tunnilla tehdään joustavien köysien kanssa erilaisia sykettä nostavia harjoituksia sekä lihaskuntoliikkeitä. Tämä tehokas tunti sopii kaikentasoisille kuntoilijoille ja erityisesti niille, jotka haluavat nostaa kuntoa ja vahvistaa lihaksia uudella ja hauskalla tavalla.

Kuulostaa mielenkiintoiselta ja hauskalta ja sitä se myös oli. Tässä hiukan meidän fiiliksiä tunnilta:

Miten tässä oikein pysyy?

Ihan aluksi tutustuttiin noihin joustaviin köysiin hiukan, opeteltiin luottamaan niihin ja lopulta heittäytymään niiden varaan ihan kirjaimellisesti.

Jonkin aikaa siinä meni ennen kuin hommaan löytyi omanlaisensa varmuus, mutta kun köysien varaan uskalsi kunnolla laskeutua ja lopulta oikein heittäytyä, oli touhu oikeasti tosi hauskaa.

Erilaisia lihaskuntoliikkeitä

Kun homma saatiin hiukan tutuksi, alettiin harjoittelemaan erilaisia lihaskuntoliikkeitä. Liikkeelle lähdettiin ihan tutusta kyykkäämisestä, tosin etuviistoon valjaisiin nojaten. Siitä edettiin kyykkyhyppyihin ja lopulta juoksuun ja erilaisiin sivuloikkiin.

Oli aika mielenkiintoista loikkia sivuloikkia kun oppi ensin luottamaan valjaisiin. Mukana oli myös enemmän ja vähemmän rytmitajua ja tietynlaista käsijalka-koordinaatiota vaativia liikkeitä. Toisilta ne sujuivat paremmin ja toisilta heikommin…

Onneksi mukana oli myös tutumpia liikkeitä, kuten punnerrusta ja leuanvetoa. Molemmat muuten sujuu aika kevyesti köysien kannattelemana… kunnes niitä tehdään minuuttikaupalla…

Hiukan lisää haastetta…

Kun erilaisia lihaskuntoliikkeitä oli tehty ja saatu oikein kunnolla hiki pintaan kiertoharjoittelulla, päästiin loikkimaan oikein kunnolla. GoFlo:ssa hienointa ehkä olikin se valjaiden tuoma nimensä mukainen flo-fiilis ja parhaimmillaan se oli loikkimisessa. Ensin harjoiteltiin ja sitten päästiin lentämään 🙂

Ihan aina kaikki ei mennyt jokaisella tunnin osallistujalla ihan putkeen, mutta sovittiin yhdessä ettei niistä puhuta sen enempää…

Loppuhuipennus

Viimeiseksi säästettiin se haastavin liike, eli aasihyppy (tai jotain sinnepäin…) Aasihypyssä loikittiin edestakaisin jaloilta käsien varaan ja takaisin. Kuulostaa muuten helpommalta kuin mitä se oikeasti oli…

Kun loikat alkoivat sujua, nostettiin haastetta vielä hiukan toisen mennessä lankuttamaan toisen loikkiessa siitä yli…

Sitten tehtiin taas sitä meikäläisen rakastamaa kiertoharjoittelua. Hiki tuli ja erityisesti hauskaa oli, suosittelen ehdottomasti jokaista kokeilemaan! GoFlo on todella hauska ja mukaansatempaava tapa liikkua. Samalla se on vähän kuin huomaamatta myös melkoisen tehokas lihaskuntoharjoittelun muoto. Ja pelko pois miehet, jos meikäläinen siihen pystyi, pystyt sinäkin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.