Hae
Metallisydän

Maailman helpoin (ja paras) äitienpäiväkakku

Äitienpäivää on vietetty siellä ja täällä. Somekanavat on pursunneet kukkia, kakkuja ja hyvän äitienpäivän toivotuksia. Meillä vietettiin tottakai myös äitienpäivää ja me herättiinkin Emilian kanssa jo hyvissä ajoin tekemään oma äitienpäiväkakku äidille… Kakun leipominen on monille iseille pieni jännityksen aihe (valmiskakkujen ostaminen on nössöille!), mutta tällä kertaa meitä ei jännittänyt, tällä kertaa me tiedettiin että kakusta tulee menestys! – Eikä muuten oltu väärässä!

Maailman helpoin (ja paras) äitienpäiväkakku

Me ollaan Emilian kanssa tehty äidille kakku joka vuosi, niin tänäkin vuonna. Tällä kertaa me oltiin realisteja, eikä lähdetty tavoittelemaan kuuta taivaalta ja leipomaan itse kakkupohjia ja sitä rataa, kuten joinakin aikaisempina vuosina. Tällä kertaa me päätettiin olla viisaita ja tehtiin maailman helpoin, ja samalla myös paras äitienpäiväkakku.

Me oltiin tottakai valmistauduttu etukäteen, suunniteltu ja hankittu kaikki tarpeellinen valmiiksi, äitienpäivän aamuksi jäi ainoastaan toteuttaminen, eikä siinä kauaa nokka tuhissut.

Aiempina vuosina on kakkupohjia väännetty hiki hatussa edellisenä iltana, kostutettu joko liikaa tai liian vähän, aherrettu kuorrutusten ja täytteiden kanssa ennen kukonlaulua ja sitten nyökytelty kahvipöydässä, että ”on tämä ihan hyvää”, vaikka totuus on ollut jotain ihan muuta. Tällä kertaa homma sujui käden käänteessä ja lopputulos vei ihan oikeasti kielen mennessään.

Tässä ohje kaikille muillekin, jotka ovat vuodesta toiseen tuskailleet itsetehtyjen kakkujen kanssa. Olkaa hyvät, tämä onnistuu takuuvarmasti! (Tosin jos vasta nyt heräät kakun tekemiseen, olet valitettavan myöhässä tältä vuodelta, eikä edes maailman herkullisin kakku sinua enää pelasta…)

Valmistusaineet:

2 kpl valmis mutakakku pakasteesta
1 prk Maustettu sitruunarahka
1 prk Vispikerma
2 tl Vaniliinisokeri
Sopivasti karkkia koristeeksi

Ohje:

Ota mutakakut pakastimesta, aseta toinen valmiiksi lautaselle ja jätä toinen odottamaan.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaniliinisokeri.

Sekoita rahka ja kermavaahto tasaiseksi täytesysteemiksi.

Levitä puolet täytesysteemistä lautasella olevan mutakakun päälle.

Nosta toinen mutakakku täytteen päälle.

Levitä loppu täytesysteemi ylemmän mutakakun päälle.

Koristele karkeilla haluamallasi tavalla.

Käy herättämässä äiti, kakku on valmis herkuteltavaksi.

äitienpäiväkakku

Kakku ei ehkä ole maailman upein, mutta se on takuulla maailman helpoin ja herkullisin!

Hyvää äitienpäivää vielä näin jälkikäteen kaikille äideille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.